U trendu

Butulija propušta duel sa Nemačkom, neizvestan nastup Milice Dabović

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije biće oslabljena neigranjem Dajane Butulije i verovatno kapitena Milice Dabović na predstojećoj utakmici protiv Nemačke, rekla je danas selektorka Marina Maljković.

„Reprezentacija nije ista bez dva svoja igrača iz postave, ali sam sasvim sigurna da će devojke koje su radile više nego dobro, bolje nego pre, uspeti da nadoknade izostanak dva važna igrača, protiv neugodne Nemačke“, rekla je Maljkovićeva novinarima u Beogradu.

Srpske košarkašice će sutrašnjom utakmicom protiv Nemačke (19.00) početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se 2017. godine igrati u Češkoj.

Maljkovićeva u predstojećem susretu neće moći da računa na Dajanu Butuliju, kojoj je danas operisano slepo crveno. Neizvestan je nastup kapitena ekipe Milice Dabović koja je slomila mali prst leve ruke.

Selektorka je zahvalila osoblju beogradskog Urgentnog centra za prijem Butulije i doktoru Pavlu Gregoriću na brzoj reakciji.

Kada je reč o Milici Dabović, Maljkovićeva je navela da je nju nedelju dana ranije pustila iz njihovog kluba Liona kako bi je lečili lekari reprezentacije, ali da je „teško“ da će iskusni plejmejker biti u sastavu.

Maljkovićeva je rekla da misli da će se njena ekipa radovati posle utakmice, ali da mora da bude oprezna protiv neugodnog protivnika, kakav je Nemačka.

„Očekuje nas američka škola. Nemačka je ne toliko talentovana i po pojedincima jaka reprezentacija, ali po borbenosti i timskom duhu, igri u odbrani one mogu biti jako neugodan protivnik“, kazala je Maljkovićeva i dodala da se Nemačka mnogo uzda u Romi Bar.

Reprezentativka Srbije Sonja Petrović rekla je da se njena ekipa trudila da bude maksimalno koncentrisana od okupljanja u ponedeljak.

„Trudile smo se da maksimalno iskoristimo vreme koje smo imale i da ostanemo koncentrisane, iako je specifično jer igramo kod kuće. Znamo šta nas čeka. Trudićemo se da ponovimo igru sa Evropskog prvenstva, budemo borbene i da rezultat ne izostane“, rekla je Sonja Petrović.

Njena saigračica Jelena Milovanović pozvala je publiku da u što većem broju dođe u halu Pionir i podrži srpsku reprezentaciju.

„Prija nam podrška, pogotovo za ovu utakmicu pred domaćom publikom. Znamo protiv koga igramo i spremne smo da pokažemo kako smo radile. Ovaj tim deluje zrelo i profesionalno“, kazala je Milovanović.

Utakmica između Srbije i Nemačke igraće se u subotu od 19.00 u hali Pionir.

Pored Srbije i Nemačke, u Grupi D kvalifikacija za kontinentalni šampionat su još Ukrajina i Luksemburg.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.