U trendu

Čed Evans potpisao za Česterfild

Britanski fudbaler Čed Evans, koji čeka novo sudjenje pošto je presuda za silovanje poništena, potpisao je jednogodišnji ugovor sa trećeligašem Česterfildom, saopštio je danas taj klub.

Evans je u aprilu 2012. godine osudjen na zatvorsku kaznu od pet godina zbog silovanja devetnaestogodišnje devojke u jednoj hotelskoj sobi u Rilu, a iz zatvora je pušten u oktobru 2014. godine. On je tvrdio da nije kriv i predao je predmet pred Komisiju za razmatranje krivičnih dela, koja je u aprilu ukinula prvobitnu presudu.

Novo sudjenje počeće 4. oktobra.

Evans je rekao da je uzbudjen i privilegovan što će nastaviti karijeru u Česterfildu i da se nada da će doprineti klubu, na terenu i van njega, navijačima i celokupnoj zajednici.

Evans (27) je tokom karijere igrao za Mančester siti, Norič i Šefild junajted, kao i za reprezentaciju Velsa, za koju je nastupio 13 puta i postigao jedan gol.

„Oduševljeni smo što smo obezbedili usluge izvanrednog fudbalera, koji želi da se vrati na posao i postiže golove. Trener Deni Vilson dobro poznaje Čeda, pošto ga je trenirao u Šefild junajtedu. Fudbalski klub Česterfild je mnogo razmišljao o ovoj odluci i posle odluke suda ne sumnjamo da bi Čed Evans trebalo da se vrati profesionalnom fudbalu“, rekao je predsednik Česterfilda Dejv Alen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar