U trendu

Čeh prešao u Arsenal, napustio Čelsi posle 11 godina

Doskorašnji golman Čelsija Petr Čeh potpisao je danas ugovor sa fudbalskim klubom Arsenal.

Na sajtu Arsenala objavljeno je samo da je Čeh potpisao višegodišnji ugovor. Nisu objavljeni ni finansijski detalji tog ugovora.

Čeh je proveo 11 godina na Stamford bridžu i za to vreme je odigrao više od 400 utakmica za Čelsi. Sa Čelsijem je osvojio četiri titule u Premijer ligi, isto toliko trofeja u FA kupu i tri Liga kupa. On je, takođe, odigrao jednu od ključnih uloga u osvajanju titule u Ligi šampiona 2012. godine, a godinu dana kasnije stigao je i do titule u Ligi Evropa.

„Mislio sam da se ovo nikad neće desiti, ali je vreme da se oprostim od Čelsija. Kluba za koji sam živeo svakog minuta od dolaska u julu 2004, kluba u kojem sam mislio da ću završiti karijeru. Ali, život nekad ne ispadne onako kako ste vi mislili“, napisao je Čeh u pismu upućenom klubu i navijačima Čelsija.

On je naveo da su se stvari za njega promenile prošlog leta, kada je shvatio da nije prvi izbor na mestu golmana.

„Tada nije bilo pravo vreme da odem. Tokom sezone mi je postalo jasno da se moja situacija neće poboljšati i pošto sam u fazi karijere kada ne želim da sedim na klupi, odlučio sam da krenem dalje i potražim nove izazove“, naveo je česki golman.

Čeh se zahvalio navijačima i svima u klubu i poželeo im sve najbolje u budućnosti.

„Hvala na neverovatnih 11 godina“, zaključio je Čeh.

Trener Arsenala Arsen Venger kazao je da je vrlo zadovoljan što se Čeh pridružio njegovoj ekipi.

„Petr Čeh je igrač kome sam se duže vreme divio i veoma sam zadovoljan što je odlučio da nam se pridruži“, rekao je Venger.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.