U trendu

Čelsi igra u Portu, Arsenal u Atini

Fudbaleri Čelsija igraju sutra protiv Porta, utakmicu poslednjeg šestog kola Grupe G u Ligi šampiona i potrebna im je pobeda kako bi osvojili prvo mesto u grupi i plasirali se u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Čelsi će sutra od 20.45 na Stamford Bridžu igrati protiv Porta, u Grupi G u kojoj tri ekipe imaju šansu za plasman medju osam najboljih. Čelsi i Porto imaju po 10 bodova, a Dinamo Kijev na trećem mestu ima dva boda manje, dok je Makabi iz Tel Aviva bez bodova i završio je učešće u Evropi ove sezone.

Londonski tim je prvi na tabeli zbog pobede u Portu od 2:1, a za prolaz dalje odgovarao bi mu i bod.

„Moramo da pobedimo i obezbedimo plasman u osminu finala. To bi ekipi donelo mnogo samopouzdanja“, rekao je golman Čelsija Tibo Kurtoa.

U drugoj utakmici u toj grupi Dinamo će biti domaćin Makabiju, koga sa klupe predvodi bivši trener Partizana Slaviša Jokanović. Ukrajinski tim može do osmine finala ako pobedi, ali i uz pobedu bilo koje ekipe u Londonu.

U Grupi E Bajer će u Leverkuzenu od 20.45 igrati protiv Barselone i potrebna mu je pobeda za prolaz u drugu fazu, ali i da Roma ne pobedi BATE Borisov, u duelu koji se igra u isto vreme kada i utakmica u Nemačkoj.

Barselona je sa 13 bodova kao prvoplasirana ekipa već obezbedila plasman u osminu finala, dok Roma i Bajer imaju po pet bodova. BATE Borisov na četvrtom mestu ima četiri boda.

Romi će pobeda doneti siguran prolaz, a u osminu finala bi mogao i BATE, ako pobedi u Rimu, a Bajer izgubi.

„Svesni smo da imamo male šanse za prolaz u osminu finala, ali želimo da pokušamo i iskoristimo svaku priliku“, rekao je fudbaler Bajera Omer Toprak.

U Grupi F prolaz u osminu finala traže Arsenal i Olimpijakos, a te ekipe će igrati sutra od 20.45 u Atini. Bajern iz Minhena je kao prvoplasirani tim sa 12 bodova prošao dalje, a igraće od 20.45 u Zagrebu protiv Dinama, koji je sa tri boda poslednji na tabeli i završio je ovosezonsko takmičenje u Evropi.

Olimpijakos na drugom mestu ima devet bodova, a Arsenal ima tri manje. Grčki tim je u prvom delu takmičenja pobedio „tobdžije“ sa 3:2, pa će engleskom timu za prolaz trebati pobeda od 2:0 ili 4:2.

Arsenal će pokušati da se plasira u osminu finala Lige šampiona 16. uzastopnu sezonu.

„Želim da pobedimo i plasiramo se u narednu fazu. Ima jedna pozitivna stvar za nas a to je to što znamo šta moramo da uradimo. Znamo šta se od nas očekuje, dobro smo analizirali Olimpijakos“, rekao je trener Arsenala Arsen Venger.

U Grupi H Valensija će sutra od 20.45 igrati protiv Liona i za plasman u osminu finala potrebna joj je pobeda, ali i da u drugom duelu u toj grupi Gent ne pobedi Zenit. Na klupi Valensije debitovaće novi trener, legendarni fudbaler Mančester junajteda Geri Nevil.

Zenit je obezbedio plasman u drugu fazu sa svih pet pobeda i jedina je ekipa sa maksimalnim skorom u prvih pet kola u grupnoj fazi.

Gent će se plasirati u osminu finala ako pobedi Zenit, ali uz to i da Valensija ne osvoji sva tri boda. Lion ima jedan bod i završio je učešće u Evropi ove sezone.

Prve dve ekipe iz grupne faze plasiraće se u osminu finala Lige šampiona, dok će trećeplasirane ekipe na proleće igrati u Ligi Evropa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.