U trendu

Čelsi pobedio bez Morinja, Lester nastavio seriju trijumfa

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas na svom terenu Sanderlend sa 3:1, u utakmici 17. kola Premijer lige i prekinuli niz od dva uzastopna poraza, u prvom meču otkako je otpušten trener Žoze Morinjo.

To je prva pobeda Čelsija na domaćem Stamford Bridžu od 21. novembra i utakmice protiv Noriča i tek peta prvenstvena pobeda u sezoni. Londonski tim predvodili su treneri Stiv Holand i Edi Njuton, pošto je Morinjo u četvrtak popodne sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.

Ekipu će do kraja sezone predvoditi Holandjanin Gus Hidink, koji je ovu utakmicu gledao sa tribina.

Čelsi je poveo u petom minutu golom srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle kornera Vilijana. Ivanović je osam minuta kasnije asistirao kod drugog pogotka, kada je mrežu zatresao Pedro.

Treći gol za domaće postigao je Oskar u 50. minutu iz jedanaesterca, koji je dosudjen pošto je golman Sanderlenda Kostel Pantilimon oborio Vilijana u kaznenom prostoru. Jedini gol za Sanderlend postigao je Fabio Borini u 53. minutu.

Navijači Čelsija su tokom utakmice istakli poruke podrške Morinju i zviždali su igračima Sesku Fabregasu i Dijegu Kosti za koje misle da su krivci za Morinjov odlazak, a tokom utakmice zviždali su i srpskom reprezentativcu Nemanji Matiću.

Čelsi se sada popeo na 15. mesto na tabeli sa 18 bodova, a Sanderlend, koji je pretrpeo treći uzastopni poraz, zauzima pretposlednje 19. mesto na tabeli sa 12 bodova.

Fudbaleri Lestera pobedili su na Gudisonu Everton sa 3:1 i učvrstili se na prvom mestu na tabeli.

Dvostruki strelac u ekipi Lestera bio je Rijad Marez, koji je oba gola postigao iz penala, u 27. i 65. minutu. On je postigao 13. golova u šampionatu i treći je na listi strelaca.

Izjednačujući gol za Everton postigao je Romelu Lukaku u 32. minutu. On je tako postao prvi igrač Evertona od 1954. godine i Dejva Hiksona, koji je postigao golove u osam uzastopnih utakmica u svim takmičenjima. Lukaku je drugi na listi strelaca sa 13 golova i ima dva manje od Džeremija Vardija iz Lestera.

Strelac za Everton bio je i Šindji Okazaki u 69. minutu, a konačan rezultat postavio je Kevin Miralas u 89. minutu.

Fudbaleri Totenhema pobedili su na gostujućem terenu Sautempton sa 2:0 i prekinuli niz od tri utakmice bez pobede. Gosti su poveli preko Harija Kejna u 40. minutu posle asistencije Dele Alija. Kejn je postigao devet golova u poslenjih 11 prvenstvenih utakmica, a danas je odigrao 100. utakmicu za Totenhem.

Konačan rezultat postavio je Dele Ali u 43. minutu.

Totenhem je ostvario sedmu prvenstvenu pobedu i zauzima četvrto mesto na tabeli sa 29 bodova, a Sautempton, koji nije pobedio u poslednjih pet utakmica, zauzima 12. mesto na tabeli sa 21 bodom.

Norič je na gostovanju iznenadjujuće savladao Mančester junajted sa 2:1 i tako „crvenim djavolima“ naneli drugi uzastopni poraz, koji ih je znatno udaljio iz šampionske trke.

Gosti su se na stadionu Old Traford uglavnom koncentrisali na odbranu i kontranapade, a upravo su posle jedngo takvog u 38. minutu stigli do prednosti. Nejtan Redmond je probio po desnom boku, te uposlio usamljenog Kamerona Džeroma, koji je izašao sam ispred Davida De Hee i lako ga savladao.

Norič je i u drugom poluvremenu nastavio u istom ritmu, a Aleksander Teti je 54. minutu duplirao prednost na asistenciju Džeroma.

Poraz Mančestera ublažio je Antoan Marsijal u 66. minutu na asistenciju Vejna Runija koji je postao tek 10. fudbaler sa 500 utakmica za „crvene djavole“.

Ovom pobedom „kanarinci“ su pobegli iz opasne zone, te sa 17 bodova došli do 16. pozicije, dok je Mančester peti sa 29, osam manje od lidera Lestera.

Bornmut je protiv Vest Bromvič Albiona nastavio sa dobrim rezultatima i zabeležio treću uzastopnu pobedu u Premijer ligi.

VBA je već u 34. minutu ostao sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Džejms Meklin dobio direktan crveni karton.

Bornmut je to iskoristio u nastavku susreta. Do prednosti su došli u 52. minutu golom Adama Smita, da bi VBA i pored igrača manje stigao do izjednačneja preko Geret Mekaulija u 79.

Ipak, domaća ekipa nije uspela da izdrži pritisak do kraja susreta, Daren Flečer je u 86. minutu skrivio jedanaesterac, a siugran izvodjač najstrože kazne bio je Čarli Denijels.

Bornumt u Premijer ligi posle 17 odigranih utakmica zauzima 14. mesto sa 19 bodova, jedan manje od VBA, koji je 13.

Kristal Palas je na gostovanju pobedio Stouk sa 2:1, a golove za drugu uzastopnu pobedu postigli su Konor Vikhem u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i Čung-Jong Li u 88.

Jedini gol za Stouk postigao je Bojan Krkić u 76. minutu iz jedanaesterca.

Kristal Palas je šesti sa 29 bodova, dok je Stouk 11. sa 23.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.