U trendu

Černišov: Svestan sam gde sam došao

Novi trener Fudbalskog kluba Spartak iz Subotice Andrej Černišov rekao je danas da je svestan da situacija nije jednostavna u subotičkom klubu, ali da će pokušati da što pre izvuče ekipu iz toga.

„Znam da se ekipa nalazi u situaciji koja nije jednostavna, ali naš zadatak je da se što pre izvučemo iz toga. Primetio sam da u Srbiji i nekim drugim zemljama, mediji i ljudi sa strane ne cene mnogo svoj fudbal. Rukovodstvo i treneri se trude da fudbal podignu na viši nivo, a sa strane se stalno govori da je nešto loše“, rekao je Černišov na svom predstavljanju u Beogradu.

Ruski stručnjak je na klupi Spartaka zamenio Stevana Mojsilovića, koji je smenjen nakon pet uzastopnih poraza u Super ligi. On je potpisao ugovor do kraja sledeće sezone.

Černišov, koji je tokom karijere vodio mladu reprezentaciju Rusije i brojne klubove, rekao je da će mu biti veoma lako da se prilagodi Srbiji.

„Imam veoma visoko mišljenje o srpskom fudbalu, u Srbiji ima mnogo talentovanih igrača. Kada pratiš srpski fudbal, više obraćaš pažnju na Crvenu zvezdu i Partizan, ali čuo sam za Spartak još dok je pre četiri godine igrao kvalifikacije za Ligu Evropa“, rekao je Černišov.

On će u ponedeljak početi da radi sa ekipom, a tim će prvi put voditi u 17. kolu protiv Javora u Subotici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.