U trendu

Čestitke kajakašima i kajakašicama

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičićčestitali su danas kajakašima i kajakašicama iz reprezentacije Srbije uspeh na Svetskom prvenstvu u Milanu.

„Čast mi je da Milenku Zoriću, Marku Tomićeviću, Milici Starović, Dalmi Benedek Ružičić, Marku Novakoviću i Nebojši Grujiću čestitam osvajanje medalja na prvenstvu u Milanu“, navodi se u čestitki.

Ministar sporta Udovičić je poručio da su „naše sjajne kajakašice i kajakaši… potvrdili da je prošlogodišnji uspeh bio samo početak sjajnih rezultata i nimalo slučajan“.

Kajakašice Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek osvojile su srebro i izborile plasman na Olimpijske igre.

Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su bronzanu medalju u trci na 1.000 metara.

Bronzu su dobili i Nebojša Grujić i Marko Novaković na 200 metara. I oni su osvajanjem medalja ostvarili olimpijsku normu za OI u Rio de Žaneiru.

Starović i Ružičić-Benedek su kroz cilj u trci na 500 metara prošle za 1:41:075 minuta. Zlato je pripalo mađarskim kajakašicama Sabo i Kozak (1:39:865), a bronzu su osvojile Nemice Veber i Dice.

Zlato na 200 metara su osvojili Totka Šandor i Peter Molnar iz Mađarske, a srebro je pripalo Rusima Juriju Postigaju i Aleksanderu Djačenku.

Prethodno je Dejan Pajić zauzeo je deveto mesto u finalu jednoseda na 1.000 metara u vremenu 3:33:682 minuta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar