U trendu

Čović: Igraćemo bez opterećenja u Top 16 fazi Evrolige

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da je plasman u Top 16 fazu Evrolige pokazao da je taj klub stabilan sistem i da će ekipa u nastavku tog takmičenja igrati bez ikakvog opterećenja.

„Dalje takmičenje u Evroligi za nas će biti praznik. Maksimalno ćemo se truditi, ali bez ikakvog opterećenja. Plasmanom u Top 16 fazu Evrolige ostvarili smo jedan od naših prvih ciljeva i time pokazali da smo stabilan klupski sistem, jer je sezona koju smo počeli specifična po mnogo čemu“, rekao je Čović agenciji Beta.

Zvezda se plasirala u Top 16 fazu Evrolige, pošto je u petak u poslednjem kolu pobedila direktnog rivala u Grupi A Bajern Minhen sa 85:76 .

Čović je naveo da je dalje takmičenje u Evroligi na poslednjem mestu prioriteta u nastavku sezone.

„Prioriteti su vezani za Jadransku ligu, Kup i domaće prvenstvo u Srbiji“, istakao je Čović.

Prema njegovim rečima, Crvena zvezda je samim plasmanom u Top 16 fazu Evrolige pokazala da je stabilan sistem.

„Bilo je mnogo povredjenih igrača, promena velikog broja igrača, čak pet u odnosu na prošlu sezonu. Dobili smo mnogo novih igrača, jedan deo stranaca, a deo iz našeg pogona“, naveo je predsednik Zvezde.

On je dodao da je od početka sezone bilo „potrebno vreme“ da se sve stvari „slože i sklope“ i da zato uspeh u Evroligi nije neočekivan.

„Ti koji kažu da je neočekivano, to su dežurni koji nam stalno drobe nad glavom, ali dobro, nije loše imati i takve. Uvek ima onih koji brinu tudje brige i koji su tu nad glavom da opravdano ili neopravdano pljuju i prozivaju. Klub je pokazao da je stabilan sistem i izdržao je priče raznoraznih stručnjaka o smeni trenera i igrača. Sve smo to izdržali i napravili dobar rezultat, a to je Top 16 faza Evrolige“, rekao je Čović.

Kada je reč o nastavku takmičenja u Evroligi, Čović je rekao da protivnici ne mogu da se biraju, pa i to što će crveno-beli tri puta gostovati u Istanbulu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar