U trendu

Čović: Radonjić je i dalje trener Zvezde

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da je Dejan Radonić i dalje trener tog košarkaškog kluba i da je njemu i igračima „sigurno bilo najteže“ posle neuspeha u Kupu Radivoja Koraća i dodao da ne treba po svaku cenu da igrati u regionalnom takmičenju.

„Jedino što je tačno u medijskim natpisima je da smo izgubili od Partizana, sve ostalo… Pravo da vam kažem, razumem osetljivost i očekivanja javnosti, ali i naša očekivanja su bila da osvojimo Kup. Nisam primetio da se u Istanbulu pričalo smeni Dušana Ivakovića, pošto je Efes ispao u četvrtfinalu Kupa. Nisam primetio ni da se u Barseloni priča o smeni trenera, u Brose Basketsu…“, rekao je Čović novinarima u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“.

Zvezda nije uspela da odbrani trofej u Kupu Radivoja Koraća pošto je prošle nedelje u polufinalu izgubila od Partizana sa 80:86.

„Radonjić je trener Zvezde, teramo dalje. Nije sport samo pobeda, znam da niko ne voli da gubi i da je navijačima bilo teško posle Kupa, ali kada tu emociju stavite na stranu dolazi se do toga da je najteže sigurno bilo treneru u igračima. Tačno je da je to bila jedna od naših najlošijih utakmica ove sezone. Rezultat je takav da nismo zadovoljni ali nismo ni nameravali niti preduzimali nikakve mere“, rekao je Čović.

Kup je osvojila Mega Leks koja je finalu pobedila Partizan sa 85:80.

„Čestitam Partizanu na pobedi i Megi na velikom uspehu. Podsetilo me je to na FMP i 1997. godinu, kada je taj klub osvojio prvi trofej u Kupu“, dodao je Čović.

On je dodao da se Zvezda opravila posle Kupa i da se priprema za predstojeće važne utakmice, a prva je protiv Efesa, u petak u Vršcu u Evroligi. Čović je rekao nije postojala nijedna alternativa da ekipa igra u Beogradu i da je hala Milenijum izabrana jer je najbliža standardima Evrolige.

Prvi čovek Zvezde naveo je da je veliki udar na budžet kluba to što zbog zauzetosti hale Zvezda nije igrala evroligaške utakmice u Beogradskoj areni.

„Što se tiče funkcionisanja Zvezde mi ne kukamo iako nas stalno prozivaju. Na kraju sezone ćemo podvući crtu i objasniti vam ko je državni projekat. Oni koji nas prozivaju za velike budžete i ove sezone imaju više para nego mi. Ništa se neće desiti i ako budu manji rezultati od onih koje smo očekivali. Imamo ambiciju da Zvezda ostane u vrhu evropskog takmičenja, rekao je Čović.

On je naveo da bi bilo dobro promeniti kalendar takmičenja Jadranske lige.

„To je nešto što je realno jer kako god da okrenemo i kad god da igramo polufinale i finale plej-ofa mi treba da odigramo još više od 40 utakmica. Sad, jedno smo se dogovarali oko ABA lige početkom sezone, kada je davala dva evroligaša, a sad je nešto sasvim drugo. Mislim da su tu veoma ugroženi i Cedevita i Zvezda. I jedini i drugi imamo ambicije da napravimo što bolji rezultat, a sa druge stane imate limitirano vreme da do 10. juna završite sva takmičenja. Mislim da to nije realno, ako pravimo odredjene promene u vezi sa Superligom“, rekao je Čović.

Još nije poznato da li će i koliko klubova iz Jadranske lige igrati u Evroligi, ili će se opredeliti za novo takmičenje Medjunarodne košarkaške federacije (FIBA), a Čović je rekao da ne treba igrati regionalno takmičenje po svaku cenu.

„Srbiji najmanje treba regionalna liga što je pokazao i Kup Koraća. Ne kažem da mi rušimo ABA ligu jer je Zvezda i napravila to takmičenje ali ABA bi bila srušena da je ostao koncept iz prošle godine. Videćemo kako će se Zvezda opredeliti, ali bilo bi jako dobro da FIBA i Evroliga naprave dogovor, mada to trenutno nije realno. Znam da je ABA liga potrebna, ali to više ne može da bude po svaku cenu. Nećemo se ni sporiti ni svadjati, Zvezda ima pravo na svoje mišljenje kao i drugi klubovi i ostaćemo sportski drugari i partneri“, rekao je Čović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.