U trendu

Crvena zvezda u Tokiju dotakla vrh sveta (video)

Na današnji dan navršava se 25 godina otkad je Crvena zvezda dotakla vrh sveta i osvojila Interkontinentalni kup u Tokiju pobedom nad čileanskom ekipom Kolo Kolo, što je najveći uspeh u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala.

Crveno-beli su uradili ono što nijedan tim iz istočne Evrope nije – peharu Kupa šampiona u istoj godini pridodali su i titulu prvaka sveta.

Osmi dan decembra ostaće zauvek ispisan u istoriji našeg fudbala jer je Crvena zvezda savladala prvaka Južne Amerike 3:0 pred 60.000 gledalaca na stadionu u Tokiju, uz dva gola Vladimira Jugovića i jedan Darka Pančeva, iako je od 43. minuta igrala sa igračem manje zbog isključenja Dejana Savićevića.

Ni ratno stanje u zemlji, ni odlazak dobrog dela šampionskog sastava, ni nesuglasice sa upravom oko premija za pobedu, nisu omele fudbalere Crvene zvezde da se izdignu iznad situacije i ispišu stranice istorije.

„Bili smo svi kao jedan, ne smemo da zaboravimo građanski rat i krvavi sukob i da smo u takvim okilnostima odoleli svim pritiscima. Posle toliko godina i sa ove tačke, sve to mnogo mirnije gledam“, prisetio se trener Vladica Popović.

Zvezdin tim iz Tokija: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar