U trendu

Čukarički golom Pavlovića u 90. minutu pobedio Partizan

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su u subotu uveče u gostima Partizan sa 2:1 u utakmici 32. kola, pa je tako ekipa s Banovog brda uvećala bodovnu prednost na tabeli Super lige Srbije u odnosu na rivala.

Čukarički je poveo golom Branislava Jankovića u 11. minutu, dok je izjednačenje Partizanu doneo Valeri Božinov pogotkom u 20. minutu. Gosti su do pobede došli u 90. minutu, a strelac je bio Andrija Pavlović.

Čukarički sada na drugom mestu Super lige ima 33 boda, pet više od trećeplasiranog Partizana.

Čukarički je bolje počeo utakmicu i poveo iz prve prave prilike na utakmici u 11. minutu. Saša Jovanović izveo je prekid s levog boka, te je na drugoj stativi pronašao Djordja Djurića, a ovaj je glavom loptu na peterac spustio do Jankovića koji je posle prijema šutirao pod prečku i doveo svoj tim do prednosti.

Mogao je Čukarički da uveća prednost u 16. minutu, ali je Šaranov u situaciji „jedan na jedan“ zaustavio udarac Jankovića.

Posle 20 minuta igre crno-beli su se oslobodili pritiska rivala, a nakon kombinacije Ivana Bandalovskog i Valerija Božinova na desnom boku, bugarski napadač je izašao sam ispred golmana Nemanje Stevanovića i laganim udarcem ga savladao za 1:1.

Partizan je u nastavku prvog dela igre kontrolisao ritam meča, ali nije uspevao ozbiljnije da ugrozi gol Stevanovića, a pored dva gola, vidjena su i dva crvena kartona, po jedan na obe strane.

Prvo je u 30. minutu Nikola Milenković oštro startovao na sredini terena nad Petrom Bojićem, pa mu je sudija Nenad Djokić pokazao crveni karton, a samo osam minuta kasnije gotovo na isti način i na istom mestu je Nikola Janković startovao nad Luisom Evertonom, pa je usledilo još jedno isključenje.

U drugom poluvremenu Partizan je imao inicijativu, ali osim udaraca Miroslava Bogosavca i Nemanje Mihajlovića sa ivice kaznenog crno-beli nisu ozbiljnije ugrozili gol Nemanje Stevanovića.

Čukarički se uglavnom oslanjao na kontranapade u drugom delu, a upravo su posle jednog koji je povukao Filip Knežević u 90. minutu stigli do trijumfa. On je s desnog boka odlično proigrao Pavlovića u šesnaestercu, kom nije bilo teško da savlada Šaranova. To je sedmi gol Pavlovića u poslednje četiri utakmice.

Partizan u narednom kolu dočekuje Borac, dok Čukarički gostuje prvoplasiranoj Crvenoj zvezdi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar