U trendu

Ćurčić: Bitna pobeda, svi daju maksimum za reprezentaciju

 Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je večeras da je ostvarena važna pobeda protiv Estonije u prijateljskoj utakmici i ponovio da svi u nacionalnoj selekciji „daju sve za boje Srbije“.

„Mislim da smo apsolutno zasluženo pobedili, naročito smo to zaslužili igrom u drugom poluvremenu. Ne bih sada previše veličao, ali za nas je ova pobeda od velikog značaja u ovom trenutku, jer znate u kakvom se ambijentu radilo 10 dana“, rekao je Ćurčić posle utakmice, a prenosi Fudbalski savez Srbije (FSS).

Reprezentacija Srbije pobedila je danas Estoniju sa 1:0 u prijateljskoj utakmici u Talinu i tako zabeležila prvi trijumf u 2016. godini.

„Najavili smo da ćemo igrati na rezultat, da ćemo pokušati da ostvarimo pobedu koja nam je neophodna u ovom trenutku. Dosta teška utakmica, dosta težak teren na koji se nismo najbolje prilagodili u prvom poluvremenu. U prvom delu igre, bez obzira na neke prilike koje smo imali, nismo trčali, menjali ritam onako kako je trebalo, a sve to je delovalo mnogo, mnogo bolje u nastavku“, ocenio je Ćurčić.

Javnost je u prethodnom periodu mnogo kritikovala fudbalsku reprezentaciju, jer već u tri ciklusa nije izborila plasman na neko takmičenje.

„Dosta težak ambijent… Videli da se igrači trude svakog trenutka da daju sve za boje Srbije. Stručni štab iskreno radi, ja radim koliko znam, a remetili su nas mnogi koji su izgleda osetili trenutak da nas unište do kraja. Izborili smo se sa svim tim, ne mogu ni kao biljka da slušam i gledam mnoge stvari, mislim da sam maksimalno pošten i iskren, nikoga nisam vredjao, ali ono što sam video u poslednjih deset dana to je nešto što sigurno ostavlja trag i na mene i na ekipu“, kazao je Ćurčić.

„Radili smo u tim uslovima, a o autoritetima, lažnim autoritetima, prijateljima, lažnim prijateljima, ja bih samo zamolio da ne pljuju u bunar iz kojeg su vodu pili i da ne pljuju u bunar iz kojeg misle da će vodu piti. Ovo nije Ćurčićeva selekcija, ni Tomislava Karadžića, ni Save Miloševića, mi dajemo sve od sebe“, dodao je on.

Ćurčić je rekao da je normalno da ima grešaka u radu i dodao da se sve kritike prihvataju.

„Mnogo je udara sa strane, dobro znate odakle sve dolaze, ali se ne bih bavio time. Videćemo u nekom narednom periodu šta i kako, dani su pred nama, moramo da napravimo dobru analizu i vidimo ambijent u kome funkcionišemo“, kazao je Ćurčić.

Novinare je zanima šta mu je konkretno zasmetalo od kritika u prethodnom periodu.

„Odigrali smo jednu utakmicu protiv Poljske, izgubili smo (0:1), ali smo odigrali dosta kvalitetno. Kao da se čekalo nešto, uostalom kao i večeras… Ne kažem da smo mi odigrali sada nešto posebno, ali smo dobili utakmicu. Smeta mi, ovo je naša reprezentacija, treba svi da je pomažemo, i mnogo ljudi po Srbiji voli ovu reprezentaciju i nije slika baš takva kakva se plasira u nekim komenatrima i kafićima“, rekao je on.

„Smeta mi, treba već sada ali i ubuduće ekipi obezbeditmi jedan mir, jer samo tako možemo do rezultata doći. Ukoliko se nastavi sa ovakvim ambijentom, mislim da će biti dosta teško“, dodao je on.

Reprezentacija Srbije će 5. juna igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije, a u septembru nacionalnu selekciju očekuje početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.