U trendu

Ćurčić: Emotivno smo ispražnjeni posle Albanije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je došlo do emotivnog pražnjenja posle pobede u Albaniji, ali da to ne sme da bude alibi pred utakmicu s Portugalom.

„To je problem s kojim se susrećemo. Učinićemo sve da što bolje osposobimo ekipu, ali to ne treba da nam bude alibi. Nije došlo do pražnjenja samo 11 igrača, već svih koji su bili u Albaniji. Svi su emotivno doživeli tu utakmicu“, rekao je Ćurčić na konferneciji za novinare u Beogradu.

Srbija će sutra dočekati Portugal u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo. Utakmica neće imati rezultatski značaj, pošto Srbija nema šanse za plasman, dok su gosti obezbedili prvo mesto u Grupi I.

„Svaka pobeda nam znači i uradićemo sve što možemo da izledamo dobro na terenu i pobedimo Portugal. To će biti izazov, jer je Portugal među pet najboljih reprezentacija u Evropi. Već duže nismo imali dobre rezultate i vraća se vera u ovu reprezentaciju posle pobede nad Albanijom“, kazao je Ćurčić.

Portugal će biti oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, uključujući Kristijana Ronaldo, a Ćurčić je kazao da je upoznat s tom situacijom.

„Znamo ko je doputovao u Beograd. Pokušavamo da predvidimo koji će tim nastupiti. Bićemo spremni za sve opcije. Poznajemo svakog njihovog igrača, znamo o kakvim fudbalerima se radi“, kazao je Ćurčić.

Ćurčić je rekao da je svaka pobeda lepa u kvalifikacijama, a da su mu najlepši dosadašnji utisci trijumfi nad Albanijom i Jermenijom.

Na pitanje da li njegova ekipa duguje mlađim selekcijama Srbije, Ćurčić je odgovorio da je to svakako tako posle osvajanja svetskog i evropskog prvenstva omladinske reprezentacije.

„Ponosni smo što smo deo istog sistema, svaki rezultat mlađih selekcija je veliki uspeh i ubeđen sam da će uspeha biti i ubuduće“, kazao je Ćurčić.

Utakmica će se igrati u nedelju u 18.00 na stadionu Partizana u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar