U trendu

Ćurčić: Svi smo krivi, ja najviše

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je fudbal kolektivan sport i da su svi krivci za neuspeh u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, a on najviše.

„Ne bih govorio o imenima, fudbal je kolektivni sport i kada se utakmica izgubi ne možemo da tražimo individualne krivce. Uvek smo svi zajedno krivi, selektor na prvom mestu. Sada pričamo da su neki igrači razočarali, a mesec dana pre meča sa Češkom svi su bili zadovoljni njima posle pobede u Albaniji. Sve je to relativno, Srbija mora da razmišlja timski“, rekao je Ćurčić.

Selektor Srbije razmotriće sve opcije za naredno okupljanje nacionalnog tima, pa i dodatno podmlađivanje.

„Pričaćemo o tome, sigurno ćemo analizirati sve aspekte. I do sada smo podmlađivali reprezentaciju i nikada od toga nismo bežali. Ako pogledamo prošlost, vidi se da su nam najbitnije utakmice igrali Andrija Živković, Brašanac, Spajić… Za A tim trebalo bi da igraju najbolji i najspremniji“.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se u reprezentaciju vrati fudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić, Ćurčić je odgovorio:

„Ostavićemo tu priču za mart mesec“, kratak je bio Ćurčić.

Churčić trenutno ima podršku čelnika FŠ i najverovatnije će voditi ekipu u prijateljskim utakmicama sa Poljskom i Škotskom u martu naredne godine.

„Čeka se odluka Izvršnog odbora, nemam nove informacije, osim onih što se spominju. Vojnik sam Saveza, razmišljam samo o budućnosti reprezentacije i radim najbolje što mogu. Mnogo mi znači podrška čelnih ljudi FŠ“.

Churčić je dodao da je optimista da će se Nemanji Matiću ublažiti kazna od tri meča zbog crvenog kartona protiv Portugalije, zbog čega neće biti na raspolaganju na počeku kvalifikacija za prvenstvo sveta u Rusiji.

„Uložili smo žalbu, optimisti smo po tom pitanju. Suvišno je govoriti o Matiću koji mnogo znači reprezentaciji Srbije i to je veliki hendikep. Sa puno želje i ambicija čekamo naredni kvalifikacioni ciklus“.

On se složio sa odlukom da se vezisti Matiću dodeli Zlatna lopta FŠ kao najboljem srpskom fudbaleru u 2015. godini.

„Nikada nije lako kada se donose ovakve odluke, a dobro je što je više igrača bilo u konkurenciji. Uvek podržavam odluke komisije jer su se oni bavili tim stvarima i napravili su najbolju moguću analizu. Čestitao bih na zasluženim nagradama Matiću i trener Veljku Paunoviću“, zaključio je Ćurčić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.