U trendu

Cvetković: Nemam šta da zamerim igračima

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da nema šta da zameri svojoj ekipi u večerašnjem porazu od Belorusije, pošto je ostvarila plan osvajanjem dva boda u dve utakmice.

„Igračima nemam šta da zamerim, mogu samo da čestitam. Imali smo plan da osvojimo dva boda u ova dva meča. Potrebno je vremena da se igrači naviknu na moj sistem rada. Biće to bolje u budućnosti. Prihvatam sve što nije valjalo, a momci su dali sve od sebe“, rekao je Cvetković za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Rukometaši Srbije izgubili su večeras u Nišu od Belorusije sa 27:36 u drugom kolu Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. U prvom kolu 3. novembra Srbija je u Poljskoj pobedila sa 37:32.

„Čestitam Belorusiji na pobedi i izuzetno dobroj igri. Utakmica u Poljskoj nas je slomila, pokušali smo sve, ali ništa nije išlo od ruke, apsolutno u svim segmentima smo pali. Uzrok toga je umor. Probali smo da se regenerišemo posle Poljske, ali očigledno smo se previše potrošili“, naveo je selektor.

Kapiten reprezentacije Srbije Žarko Šešum rekao je da je njegova ekipa delovala dezorijentisano.

„Moramo da spustimo loptu i krenemo polako dalje. Videli smo da ne postoji čarobni štapić i da sa četiri treninga i više hiljada predjenih kilometara ne može sve da se skocka. Belorusi su bili bolji od nas u svim segmentima. Imamo dva boda iz ovog mini ciklusa i prava je šteta što ga nismo završili sa četiri“, rekao je Šešum.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.