U trendu

Dabl-dabl Jokića u porazu Denvera od Lejkersa

Košarkaši Los Andjeles lejkersa pobedili su u noći izmedju utorka i srede ekipu Denvera sa 111:107, a srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je jednu od najoboljih utakmica u sezoni u dresu Nagetsa.

Lejkerse je do pobede u gostima predvodio Kobi Brajant, koji je postigao 31 poen, najviše ove sezone. Uz to je upisao pet asistencija i tri skoka, a odigrao je dobro i u odbrani.

Krajant je prošlog meseca najavio da na kraju sezone završava igračku karijeru, pa je novinare posle meča zanimalo hoće li se predomisliti pošto je prošle noći podsetio na starog Brajanta.

„Nema šanse“, kratak je bio Brajant.

Brajanta je u ekipi Lejkersa najbolje pratio Džordan Klarkson koji je ubacio 19 poena.

Na drugoj strani, u redovima Denvera najefikasniji je bio Vil Barton sa 25 poena, dok je 21 poen dodao Geri Haris.

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jedan dobar meč, na terenu je proveo skoro 30 minuta i imao „dabl’dabl“ učinak. On je utakmicu završio sa 15 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Košarkaši Memfisa su u gostima savladali Filadelfiju sa 104:90, predvodjeni Markom Gasolom koji je postigao 19 poena. Filadelfija je posle ovog poraza i dalje samo na jednom trijumfu od početka sezone.

Detroit je, takodje, na gostujućem terenu slavio protiv Majamija sa 93:93.

Odlučujući poen za pobedu Detroita postigao je Kentavijus Kaldvel-Poup 55 sekundi pre kraja utakmice. On je utakmicu završio sa 14 poena, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Redži Džekson sa 18 poena. U Majamiju je najbolji bio Kris Boš sa 20 poena, dok je Dvejn Vejd ubacio poen manje.

Košarkaši Toronta su na svom terenu pobedili Dalas sa 103:99.

Najefikasniji u Torontu bio je Demar Derozen sa 28 poena, dok je u redovima Dalasa Dirk Novicki postigao 20.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.