U trendu

Dabović: Ponosna sam, ušle smo u istoriju

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović izjavila je danas da je ponosna na tim zbog osvojene titule prvaka Evrope.

Izabranice Marine Maljković u nedelju su ostvarile najveći uspeh u istoriji ženske košarke u Srbiji, pošto su pobedile Francusku sa 76:68 u finalu EP u Budimpešti.

„Osećam se kao ponosan kapiten, koji je doveo svoj tim to vrha. Osećaj je neprocenjiv. Ušle smo u istoriju. Ponosna sam na ovaj tim“, rekla je Dabovićeva.

Ona je najavila oproštaj od reprezentacije posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru naredne godine.

„Naravno da ću igrati na Olimpijskim igrama, to je bio moj san. Htela sam da kažem da je ovo, posle Igara u Riju, nalepši način da se oprostim od reprezentacije. Osvojile smo zlatnu medalju, predstoji nam doček ispred Skupštine grada, nacionalna penzija, nije moglo lepše da ispadne“, dodala je Dabovićeva.

Prema njenim rečima došlo je vreme da mlađe snage dobiju šansu u nacionalnom timu.

„Vreme je posle toliko godina da oslobodim mesto za neke druge devojčice koje jedva čekaju da igraju za reprezentaciju i koje to zaslužuju“, poručila je starija od sestara Dabović.

Dabovićeva je u februaru napunila 33 godine, a košarkom je počela da se bavi u Herceg Novom 1998. godine. Tokom karijere igrala je za veliki broj klubova, između ostalog nosila je dresove Beopetrola, Crvene zvezde, Vojvodine, Jekaterinburga, Spartaka iz Moskve, Bešiktaša, Partizana, Zagreba i Liona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar