U trendu

Dajana Butulija se oprostila od reprezentacije

Košarkašica Dajana Butulija objavila je da više neće igrati za reprezentaciju Srbije, i ocenila da je osvajanje medalje na Olimpijskim igrama pravi trenutak da donese takvu odluku.

„Igre u Rio de Žaneiru su bile moje poslednje. Uželela sam se pravog letnjeg odmora, tako da više neću učestvovati u reprezentativnim akcijama. Već sam zaboravila kako izgleda kad si leti potpuno opušten, jer od kadetskih dana igram za reprezentaciju. Imamo dovoljno talentovanih igračica i verujem da za srpsku košarku nema brige“, rekla je 30-godišnja Butulija za dnevni list Kurir.

Srbija je u Riju osvojila bronzanu medalju, a ona je usledila pošto je ekipa prošle godine osvojila Evropsko prvenstvo.

„Konačno je stigla i satisfakcija za sva odricanja, naporan rad i povrede koje sam imala tokom svih ovih godina. To su te dve medalje sa Srbijom koje sam osvojila u seniorskoj konkurenciji, a bilo je uspeha i kad sam igrala za mlađe selekcije“, kazala je Butulija.

Ona je prošlu sezonu provela u Lionu, sa selektorkom Marinom Maljković i kapitenkom Milicom Dabović, ali je sada rekla da ne žuri u potrazi za novim klubom.

„Imam neke ponude, ali najpre moram da zalečim povredu koju sam zaradila na početku olimpijskog turnira. Ne žurim“, rekla je Dajana je Butulija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.