U trendu

Danas je heroj, a da nije bilo Ε‘ale – ne bi ni igrao za Vels

Hal Robson-Kanu, čovek je koji je postideo belgijsku reprezentaciju u četvrtfinalu Evra, a danas verovatno ne bi nosio dres Velsa da pre sedam godina jedan fudbaler nije napravio Ε‘alu koja Δ‡e mu promijeniti ΕΎivot.

Iako trenutno nema klub i slobodan je igrač, Robson-Kanu istakao se na EP u Francuskoj. Napadač Velsa postigao je dva gola, a posebno upečatljiv bio je onaj protiv Belgije kada je petom u kaznenom prostoru smestio loptu iza golmana.

Engleski mediji javljaju kako je bivΕ‘i napadač drugoligaΕ‘a Ridinga svojim predstavama oduΕ‘evio novog trenera Evertona Kumana i da Δ‡e se VelΕ‘anin uskoro preseliti na Gudison Park.

Kako je uopΕ‘te ovaj roΔ‘eni Englez postao reprezentativac Velsa? Odgovor na to pitanje dao je bivΕ‘i selektor velΕ‘ke reprezentacije, Brajan Flin. On je otkrio neverovatnu priču.

„DoΕ‘ao sam u kamp, u kantinu, gde sam započeo razgovor sa Sajmonom Čurčom oko reprezentacije Velsa. U jednom trenutku pridruΕΎio nam se Glen Litl koji je čuo kako sa Sajmonom pričam o Velsu. Glen je ustao, pogledao prema mestu gde je sedeo Robson Kanu i povikao – „on moΕΎe igrati za Vels, tamo ide na godiΕ‘nji odmor“. To je bila zafrkancija, Ε‘ala“, rekao je Flin za BBC.

„Nakon Ε‘to sam zavrΕ‘io razgovor sa Sajmonom, Hal je i dalje sedeo u kantini. OtiΕ‘ao sam do njega i objasnio mu kako se Glen samo Ε‘alio. Rekao sam mu: „mene zafrkava, ne tebe“.

„Hal mi je odgovorio: ‘Ne, sve je u redu. MeΔ‘utim, ja stvarno idem na odmor u Vels.“

„Naravno“, priča Flynn, „odmah mi se upalila lampica“.Β  „I tako je sve to počelo. Hal je u to vreme igrao za U-19 reprezentaciju Engleske i trebalo mi je 12 meseci da ga nagovorim da pristane da igra za Vels“, zaključio je Flin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.