U trendu

Del Boske: De Hea mora da igra standardno da bih ga vodio na EP

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da će mu biti teško da uvrsti Davida de Heu u tim za Evropsko prvenstvo ako ovaj golman ne bude počeo redovno da igra u Mančester junajtedu.

De Hea je u ponedeljak trebalo da pređe u Real Madrid, ali je taj transfer neslavno propao zbog loše komunikacije između španskog i engleskog giganta. Španski reprezentativac moraće tako da ostane u Junajtedu barem do januarskog prelaznog roka.

Ovaj 24-godišnji golman je na spisku igrača za utakmie sa Slovačkom i Makedonijom predstojećeg vikenda, ali je selektor kazao da će se De Hea teško naći na spisku ako ne bude igrao. Novinari su Del Boskea danas pitali da li ima neki savet za njega posle neslavne transfer epizode.

“Ne, ali ako budem osetio potrebu da pričam sa njim o tome, onda ću nešto i reći. Mora da bude profesionalan i da pređe preko ove epizode. Nadam se da će uskoro da počne da igra i da je srećan, a ako bude igrao dobro, onda ćemo ga povesti. U suprotnom, ako ne bude igrao, biće jako teško da ga povedemo na Euro”, rekao je Del Boske, a preneli španski mediji.

Trener Mančester junajteda Luj van Gal ukazao je ove sezone poverenje Argentincu Serhiju Romeru, a De Hea nije ni jednom igrao. Ovaj Španac ima pet nastupa za reprezentaciju čiji je prvi golman i dalje golman Portoa Iker Kasiljas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar