U trendu

Denver pobedio Čikago, solidan učinak Jokića

Košarkaši Denvera pobedili su u noći izmedju utorka i srede na svom parketu Denver sa 110:107, a solidan učinak imao je i srpski košarkaš Nikola Jokić, dok su Los Andjeles Lejkersi sa 111:109 bili bolji od Oklahome u utakmicama NBA lige.

Denver je do trijumfa protiv Čikaga došao posle preokreta pred svojim navijačima u veoma uzbudljivoj završnici. Gosti iz Ilinoisa su posle prve četvrtine imali prednost od 12 poena (31:19), ali je Denver u drugoj deonici uzvratio istom merom, pa je u završnici vidjena velika borba.

Odlučujuće poene za Denver postigao je Vil Barton sa linije za slobodna bacanja devet sekundi pre kraja. Čikago je imao napad za pobedu, ali Ajzea Kenan nije pogodio šut za tri poena.

Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Džamal Marej sa 24 poena, Vilson Čendler postigao je 16, uz devet uhvaćenih lopti, a istakao se i Jusuf Nurkić sa po 14 poena i 14 skokova, dok je Jokić za 18 minuta na parketu imao po osam poena i skokova, uz tri asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

U ekipi Čikagao istakao se Džimi Batler sa 35 poena, uz osam skokova i pet asistencija, a Dvejn Vejd postigao je 22.

Denveru je ovo bila šesta pobeda u sezoni, a uz to ima i osam poraza, dok Čikago ima skor od devet trijufma i pet poraza.

Los Andjeles Lejkersi su u neizvesnoj utakmici pred svojim navijačima stigli do trijumfa protiv prošlosezonskog finaliste Zapadne konferencije NBA lige.

Najistaknutiji u pobedničkom timu bio je Džordan Klarkson sa 18 poena, dok je Nik Jang postigao 17, a Timofejv Mozgov ubacio je 16.

S druge strane Oklahomu je predvodio Rasel Vestbruk sa 34 poena, 14 asistencija i osam skokova, dok je Stiven Adams postigao 20.

Lejkersi sada imaju sedma pobeda, uz isto toliko poraza, dok Oklahoma s druge strane ima skor 8/6.

Nju Orleans je u gostima iznenadjujuće ubedljivo pobedio Atlantu sa 112:94, dok je Njujork kod kuće sa 107:103 bio bolji od Portlanda.

Nju Orleans je već posle prve četvrtine koju je dobio sa 34:14 nagovestio sjajno veče. Oni su tokom ostatka meča lako sačuvali prednost i na kraju došli do pete pobede u 15. meču sezone.

Najzaslužniji za pobedu Nju Orleansa bio je Tim Frejzer s „dabl-dabl“ učunkom od 21 poenom i 14 skokova, dok je Terens Džons postigao 17.

U ekipi Atlante istakli su se Denis Šreder i Kajl Korver sa po 14 poena.

Njujork je protiv Atlante potvrdio da se nalazi u dobroj formi, pa sada ima sedam pobeda i sedam poraza. Kristaps Porzingis predvodio je Njujork sa 31 poenom i devet skokova, dok je Derik Rouz ubacio j18 pogodaka, a Karmelo Entoni jedan manje.

U ekipi Portlanda Demijen Lilard postigao je 22 poena, a solidnu Partiju imao je i Sidžej Mekalum sa 16 poena i po pet skokova i asistencija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.