U trendu

Denver pobedio Golden Stejt uz šest poena Jokića

Košarkaši Denvera pobedili su noćas na svom terenu aktuelne šampione NBA lige Golden Stejt sa 112:110 i naneli im tek treći poraz u sezoni, a srpski košarkaš Nikola Jokić pobedi je doprineo sa šest poena i sedam skokova.

Nagetse je do pobede predvodio Danilo Galinari sa 28 poena i pet skokova, Vil Barton postigao je 21 poen, uz šest skokova, a Geri Heris dodao je 19 poena uz sedam skokova.

Nikola Jokić je igrao skoro 16 minuta i za to vreme postigao je šest poena i imao je sedam skokova i dve asistencije. Nagetsi su tako prekinuli niz od četiri poraza u medjusobnim duelima s Voriorsima.

U ekipi Golden Stejta najefikasniji je bio Stefen Kari sa 38 poena, od kojih je 20 postigao u poslednjoj četvrtini, a imao je i devet asistencija i pet skokova. On je, zahvaljujući dobroj odbrani Galinarija, u poslednjim trenucima utakmice izgubio loptu, pa je njegova ekipa pretrpela treći poraz u sezoni.

Harison Barns postigao je 18 poena za Golden Stejt, Klej Tompson 17, a Endru Bogut 15 poena, a imao je i sedam skokova. Golden Stejt je pre ovog poraza vezao sedam pobeda od 30. decembra kada je izgubio od Dalasa (91:114).

Hjuston je na svom terenu pobedio Minesotu sa 107:104 i ostvario petu uzastopnu pobedu. Roketse je predvodio Džejms Harden sa 27 poena i 11 asistencija, a Terens Džons dodao je 16 poena uz devet skokova.

U ekipi Minesote, koja je pretrpela osmi vezani poraz, najefikasniji je bio Endru Vigins sa 28 poena, a Kevin Martin postigao je 22 poena. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica igrao je nešto više od 18 minuta i postigao je šest poena i imao tri skoka. Predsednik košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković postigao je osam poena i imao je pet skokova.

Košarkaši Los Andjeles Klipersa pobedili su Majami sa 104:90 i ostvarili 10. uzastopnu pobedu. U pobedničkom timu petorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a po 15 su postigli Pol Pirs, Džamal Kroford i Kris Pol, koji je imao i 12 asistencija.

Za Kliperse nije igrao Deandre Džordan zbog upale pluća i tako okončao najduži niz od 360 odigranih uzastopnih utakmica u NBA ligi.

U ekipi Majamija Džerald Grin bi je najefikasniji sa 19 poena, a Dvejn Vejd dodao je 16 poena uz osam skokova.

U Oklahomi Kevin Durent je sa 29 poena i 10 skokova predvodio Tander do pobede protiv Dalasa od 108:89, dok je Boston pobedio Indijanu sa 103:94 i prekinuo niz od četiri poraza.

Vašington je pobedio Milvoki sa 106:101, Šarlot je pobedio Atlantu sa 107:84, a Portland je pobedio Jutu sa 99:85. Nju Orleans je pobedio Sakramento sa 109:97 u utakmici u kojoj je izjednačio klupski rekord sa 16 postignutih „trojki“, dok je Bruklin pobedio Njujork sa 110:104 i prekinuo niz od 10 poraza na domaćem terenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.