U trendu

Đilas i Bodiroga zadovoljni igrom i rezultatima reprezentacije

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je večeras da veruje da će reprezentacija ove godine, pored zlatne medalje u ženskoj konkurenciji, osvojiti i zlato u konkurenciji košarkaša na Evropskom prvenstvu.

„Rezultat je sjajan, atmosfera je dobra, hemija, to je najveći kvalitet naše ekipe. Prema statistici nema nijednog našeg igrača među prva dva-tri, ali igramo zajedno i onda shvatite zašto smo najbolji u Evropi i da ćemo to pokazati. Verujem da ćemo biti zemlja koja će imati zlato u muškoj i ženskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu i da po svemu to zaslužujemo“, rekao je Đilas novinarima u Lilu.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras u polufinale Evropskog prvenstva pošto je pobedila Češku sa 89:75.

„Verujem da će kako dođe polufinale, a verujem i finale, igrati sve bolje. Najteže je igrati utakmice u kojima svi očekuju da u petom minutu bude 15 razlike i da to lagano obavite. To je mnogo teško“, rekao je on.

Srpske izveštače zanimalo je da li će dosadašnji predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović dobiti funkciju u Savezu, Đilas je rekao da to u ovom trenutku nije opcija.

„Imali smo skupštinu pre sedam-osam meseci, u ovom trenutku to nije opcija. Za ljude kao što su Danilović i (Dejan) Bodiroga, momke koji su pravili srpsku košarku, uvek ima mesta, lako ćemo naći šta bi ko mogao da radi. Ali sada je težište na ovih 12 momaka i stručnom štabu, kao i pre dva meseca na Marini Maljković i devojkama“, rekao je Đilas.

Predsednik Komisije za takmičenje Fiba Evropa Dejan Bodiroga rekao je da je zadovoljan igrom reprezentaije Srbije i da misli da ekipa „može do kraja“, kao i da je rešeno pitanje trenera na duži period.

„Protiv Češke smo kontrolisali utakmicu, oni su se dobro pripremili, gledali da nam pariraju, ali je na kraju izašao kvalitet i zasluženo smo pobedili. Zaslužili smo ovakvu poziciju s onim što smo prikazali u grupnoj fazi, da u osmini finala i četvrtfinalu imamo pogodinjeg rivala, sada nas čeka ono najlepše“, rekao je Bodiroga.

Bivši reprezentativac naveo je da je pitanje trenera rešeno na duži period.

„Mislim da je to normalan sled i da smo rešili pitanje trenera na duži period. Imamo generaciju koja je dugo zajedno i koja je u najboljim igračkim godinama. Ima zrelost, igrači se poznaju i dobra je hemija tima, to je dodatni kvalitet ove generacije“, rekao je on.

Bodiroga je naveo da malo timova može da se pohvali time da u ekipi ima igrače kao što su Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić i Bogdan Boganović, ali je i naveo da i ostali igrači daju doprinos.

„Imamo kvalitet koji retko koja reprezentacija ima. Bjelica igra kao dodatni plej, samo treba da nastavi sa dobrim igrama. Teodosić ima viziju, tim igra dobro s njim, vidi ono što drugi ne vide. Sjajan je, a ništa manje od njega i Bogdanović. Mislim da možemo da idemo do kraja, biće neizvesno ali mislim da smo bolji i od Italijana i od Litvanaca“, rekao je Bodigroga.

Košarkaši Srbije igraće u petak od 21 čas u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Litvanije, koja je večeras posle produžtka pobedila Italiju sa 95:85.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.