U trendu

Đilas odlazi iz KSS: Vreme je da dođe neko sa novom energijom

Predsednik KSS Dragan Đilas je objavio da se povlači sa mesta prvog čoveka u srpskoj košarci.

Đilas u opširnom intervjuu Politici pojašnjava da je odluku doneo i pre nego što su naše reprezentacije krenule na drugi kraj sveta, odakle se danas vraćaju ovenčane slavom.

– Smatram da je skoro šest godina dovoljno. Ostvarili smo ogromne uspehe, Savez nema finansijskih problema, uvaženi smo u FIBA. Mislim da je vreme da na čelo saveza dođe neko novi, sa novom energijom. Mandat mi traje do 2019, dvaput su me ljudi košarke birali za predsednika, što je bila velika čast za mene. Odlučio sam da je sad vreme da se povučem i u nekoliko narednih meseci KSS će dobiti novo rukovodstvo, kaže Dragan Đilas.

Zemlja košarke je ponovo oživela zahvaljujući Aleksandru Đorđeviću i Marini Maljković.

– Još prošle godine smo potpisali višegodišnje ugovore sa Sašom i Marinom. Samo od njih zavisi dokad će predvoditi ove devojke i momke. Ja se nadam što duže.

Đilas je u Sazonovu 83 ušao 2011. godine, a iz nje izlazi bogatiji za dva odličja na muškim takmičenjima (SP i OI) i isto toliko u ženskim (EP i OI).

– Nisam tada razmišljao o medaljama, ali o plaasmanu na Igre apsolutno jesam. Kada su momci postali viceprvaci sveta, a devojke prvakinje Evrope, logično je da se borba za medalje pojavila kao realno očekivanje. Nema razloga da ne kažemo glasno i jasno – u ovoj našoj Srbiji igra se najbolja košarka u Evropi“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar