U trendu

Đilas: Podneću ostavku ako nas suspenduju

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da će podneti ostavku ukoliko reprezentacija bude izbačena sa Evropskog prvenstva 2017. godine i ako FIBA oduzme Srbiji organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

„Kakav bih to predsednik bio ako bih to dozvolio. Ponosni smo što smo dobili domaćnstvo kvalifikacija, koje državu košta 2,5 miliona evra. Verujem da smo na dobrom putu da nam ne oduzmu organizaciju turnira. Narod kod nas imaće priliku da gleda 12 srpskih košarkaša na putu ka OI“, rekao je Đilas.

KSS je posle pretnji FIBA naložio klubovima da ne igraju u Evrokupu, takmičenju u kojem želi da učestvuje Partizan.

„Odluka nije protiv Partizana jer smo morali da radimo po pravilima FIBA. Naš interes je da bude jak Partizan, jer ne bi bilo Crvene zvezde bez Partizana i obrnuto. Voleo bih da Partizan igra u FIBA takmičenju, ali ne možemo nikoga da prisiljavamo. Međutim, reprezentacija mora da ide na Olimpijske igre“, rekao je Đilas.

On ne veruje da će bilo kojem klubu u Srbiji biti zabranjeno da igra utakmice u domaćim takmičenjima.

„Ta odluka bi bila jedna od najtežih u mom životu. Pogodila bi me baš. Deo smo FIBA i moramo da sprovodimo njene odluke jer ćemo u suprotnom biti izbačeni“, naveo je Đilas.

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović podržao je učešće Partizana u Evrokupu.

„Ne razumem ljude iz FIBA, kao da neko hoće da izvuče korist. Za razliku od Partizana, koji nas verovatno ne bi podržao u sličnoj situaciji, iskreno podržavamo njegovo učešće u Evrokupu“, rekao je Čović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.