U trendu

Đilas predložio novi sastanak povodom rešavanja situacije sa Fibom

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je da će predložiti sastanak svih u regionu koji su uključeni u Jadransku ligu, kako bi se prevazišao problem.

U prostorijama KSS danas je održan sastanak čelnika Saveza i predstavnika klubova povodom situacije oko Jadranske lige i zahteva Međunarodne košarkaške federacije (Fiba).

„Imali smo dobar i konstruktivan sastanak, počeli smo od onog što je zajedničko za sve klubove i saveze pa i za Fibu i Evroligu, da svi smatramo da treba da postoji regionalna liga za klubove sa prostora bivše Jugoslavije. Dogovorili smo se da snagu Saveza pokažemo i po tome što ćemo poslati poziv svima koji su uključeni u proces regionalne lige, klubovima, savezima iz regiona pa i privatnim licima koji su suvlasnici preduzeća ABA sidro“, rekao Đilas novinarima posle sastanka.

Fiba Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja. Fiba je zemljama učesnicama ABA lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.

„Predlažemo da što pre održimo zajednički sastanak, da uradimo ono što Fiba traži od nas mesecima, a to je da normativna akta i sve što ima veze sa regionalnom ligom uskladimo sa statutom Fibe“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.