U trendu

Đilas: Učinili smo sve, očekujem da FIBA skine suspenziju

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas da je Savez učinio sve što je FIBA tražila i da uskoro očekuje skidanje suspenzije.

„Kao što je poznato, FIBA nam je uputila dopis iz Pariza da smo suspendovani. U međuvremenu smo doneli odluku da se zabrani klubovima igranje u Evrokupu, bez obzira šta mi mislili o tome. Svi srpski klubovi koji budu hteli da igraju biće suspendovani. Dobijali smo nova pisma, biće ih još, ali učinićemo sve da ne budemo među definitivno suspendovanim zemljama. Bez obzira na to koliko će odluke biti bolne za klubove“, rekao je Đilas na konferenciji za medije u Kući košarke.

Đilas je dodao da poštuje stav Partizana da igra u Evrokupu, ali i da nije bitno šta on misli o tome.

„Partizan ostaje pri svom stavu, ima pravo na to. Trebalo bi da svi klubovi sednu i pronađu rešenje. Čini mi se da kod nekih Saveza u regionu, a to ne mislim na nas, nisu pobornici lige na prostorima bivše Jugoslavije. Razgovaraćemo sa klubovima Srbije koji su zainteresovani za FIBA Ligu šampiona“.

On je poručio da „ne vidi zašto bi Srbija mogla da bude kažnjena jer je sledila pravila FIBA“.

„Italijanski klubovi su odustali od Evrokupa, četiri turska kluba idu u Evroligu, dok će dva ići u FIBA Ligu šampiona, a ne Evrokup. Ostaje pitanje Španije, Litvanije i klubova iz regiona. Nije ista situacija, ali na nama je da prihvatimo odluke FIBA koja je krovna organizacija“, jasan je prvi čovek KSS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.