U trendu

Dinamo, Malme, Makabi, Šahtjor i Valensija u Ligi šampiona

Fudbaleri Dinama plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su večeras u Zagrebu, u revanš utakmici plej-ofa pobedili albanski Skenderbeg sa 4:1.

Dinamo je tako ukupnim skorom 6:2 izbacio Skenderbeg.

Zagrebački tim poveo je u devetom minutu golom El Arabija Hilala Sudanija, a minut kasnije izjednačio je Eskerdinja. Prednost Dinamu doneo je Armin Hodžić u 15. minutu, a vođstvo je duplirao Žeremi Taravel u 55. minutu. Ubedljivu pobedu hrvatskom timu doneo je Hodžić svojim drugim golom na utakmici u 80. minutu.

Fudbaleri Makabija odigrali su večeras u Tel Avivu nerešeno 1:1 sa Bazelom i plasirali se u Ligu šampiona. Ekipa koju predvodi bivši trener Partizana Slaviša Jokanović prošla je na osnovu pravila posignutog gola u gostima, pošto je prošlog utorka u Švajcarskoj odigrala 2:2.

Bazel je večeras poveo u 11. minutu golom Cufija iz slobodnog udarca, a izjednačio je kapiten Eran Zahavi u 24. minutu, pa se Makabi posle 11 godina plasirao u najelitnije evropsko takmičenje.

Fudbaleri Malmea plasirali su se u Ligu šampiona pošto su na svom terenu pobedili Seltik sa 2:0. Malme je tako nadoknadio gol zaostatka iz prvog duela, u kome je škotski tim pobedio sa 3:2.

Malme je poveo u 23. minutu golom Markusa Rozenberga, a konačan rezultat postavio je fudbaler Seltika Dedrik Bojata, koji je u 54. minutu pogodio svoju mrežu. Utakmicu u Malmeu sudio je srpski sudija Milorad Mažić.

Fudbaleri Valensije plasirali su se u Ligu šampiona, iako su na gostujućem terenu izgubili od Monaka sa 1:2. U prvom meču prošle nedelje Valensija je pobedila sa 3:1.

Valensija je povela u četvrtom minutu golom Alvara Negreda, a izjednačio je Andrea Rađi u 17. minutu. Konačan rezultat postavio je Elderson u 75. minutu.

Fudbaleri Šahtjora plasirali su se u Ligu šampiona pošto su u Ljvovu odigrali nerešeno 2:2 sa Rapidom iz Beča. Ukrajinski tim je u prvoj utakmici prošle nedelje u Austriji pobedio sa 1:0.

Prednost Šahtjoru u 10. minutu doneo je Marlos, a tri minuta kasnije izjednačio je Luis Šaub. Vođstvom austrijskom timu doneo je Stefen Hofman u 22. minutu a konačan rezultat i plasman u najelitnije takmičenje Šahtjoru je doneo Oleksandar Gladkij u 27.

Poražene ekipe iz plej-ofa će ove sezone igrati u grupnoj fazi Lige Evropa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.