U trendu

Djoković: Igrao sam prilično dobro

Teniser Novak Djoković rekao je da je „prilično zadovoljan“ svojom današnjom igrom protiv Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Rolan Garosa i dodao da zbog gustog rasporeda u ovom trenutku razmišlja samo o oporavku.

„Uslovi su danas bili manje, više isti kao i u prethodnom meču. Današnji protivnik je bio sličan prethodnom, ali Berdih, za razliku od Bautiste (Aguta), igra sa više snage i brzine… Ipak, on mnogo više greši, tako da sam pokušavao da ga na neki način pomeram s jedne na drugu stranu i da mu ne dajem mogućnost da pronadje svoju komfornu zonu“, rekao je Djoković novinarima u Parizu.

Djoković se danas plasirao u polufinale Rolan Garosa, pošto je u četvrtfinalu pobedio Berdiha sa 6:3, 7:5 i 6:3.

„Da sam mu dozvolio da pronadje komfornu zonu on bi imao vremena da se dobro namesti, a tada je najopasniji, jer ima jedan od najsnažnijih udaraca. Morao sam da mu poremetim taj ritam i da iskoristim vremenske uslove koji su meni išli u korist. Poprilično sam dobro igrao“, rekao je srpski teniser.

Djoković će se u polufinalu sastati sa Austrijancem Dominikom Timom. Srpski teniser je rekao da očekuje da taj meč bude odigran sutra.

„Sutra me očekuje duel s mladim teniserom, koji takodje igra s dosta snage i energije, ali za razliku od Berdiha ima malo više varijacija u igri. Ima bolji spin, bolji kik servis, jako dobro otvara teren… Prvi put je u polufinalu nekog gren slema, šljaka mu je omiljena podloga, nema šta da izgubi i sigurno će biti silno motivisan, ali ja ću se potruditi i dati sve od sebe da se nadjem u finalu“, rekao je Djoković.

On je dodao da ga je druga nedelja Rolan Garosa više iscrpela psihički nego fizički, a takodje je rekao da od 22-godišnjeg Tima očekuje u narednim godinama češću borbu za trofeje.

„On je probio barijeru i sada se prilagodjava na tenis u samom svetskom vrhu. Blizu je ulaska u top 10, gotovo da je tu… Ne znam da li mu je ovo polufinale to donelo. Ona zaslužuje da bude tu. Tim je kao najstariji predvodnik nove generacije u kojoj su još (Nik) Kirijos, (Borna) Ćorić, (Aleksandar) Zverev… Očekujem ga narednih godina u češćoj borbi za trofeje“, rekao je Djoković.

Novinare je zanimalo da li će on ponovo nositi zastavu Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Ne znam kako se sada bira, ali ukoliko budem izabran od strane javnosti, neću to prihvatiti, mogu to već sada da kažem. Već sam imao tu čast u Londonu, smatram da je korektno da neko drugi ove godine oseti tu čast, to je moj stav“, rekao je Djoković.

Na pitanje da li ima nekog da predloži, Djoković je rekao da nema, jer ne bi bilo fer prema drugim sportistima.

„Ne mogu nikoga da predložim, jer onda neću biti fer prema drugim sportistima. Imamo dosta sportista koji to zaslužuju, i u timskim i u pojedinačnim sportovima. Pružiću podršku ko god bude izabran“, kazao je srpski teniser.

Novinari su pitali Djokovića za koga će da navija na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj, koje počinje 10. juna.

„Pa, pošto Srbija ne učestvuje nemam ekipu za koju ću baš da navijam. Navijaću za dobar fudbal i za uživanje… Ali neću biti toliko strastven kao da moja država učestvuje“, zaključio je Djoković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.