U trendu

Djoković: Ovo je dokaz da niko nije nepobediv

Najbolji teniser sveta Novak Djoković rekao je danas da je njegova eliminacija sa masters turnira u Monte Karlu pokazatelj da niko nije nepobediv i dodao da je Čeh Jirži Veseli zaslužio da pobedi.

„Ovo je dokaz da niko nije nepobediv. Mnogo puta u karijeri mi se dogodilo da izgubim i ovo nije prvi put“, rekao je Djoković na konferenciji za novinare posle meča.

Djoković, koji je branio trofej osvojen prošle godine, bio je slobodan u prvom kolu, a u drugom je izgubio od 55. tenisera sveta sa 1:2 u setovima (4:6, 6:2, 4:6), posle dva sata i osam minuta igre.

„Očigledno mi nije lako da prihvatim poraz odmah po izlasku s terena, ali moram da čestitam protivniku. Mislim da je igrao veoma dobro. Servirao je odlično… Zaista, igrao je taktički veoma dobro i agresivno“, kazao je Djoković i dodao:

„S druge strane, malo stvari je bilo pozitivno u današnjem meču za mene. Igrao sam veoma, veoma loše“, dodao je on.

Djoković je propustio šansu da veže treću masters titulu u sezoni, posle osvajanja Indijan Velsa i Majamija, a sledeći turnir na kojem će nastupiti je Madrid, gde nije igrao dve godine.

On je doživeo prvi poraz na masters turnirima još od finala u Sinsinatiju prošlog avgusta, kada je bolji od njega bio Rodžer Federer.

„Ne želim da umanjim pobedu Veselog. Zaista, imao je dobar nastup i zaslužio je da pobedi. U odlučujućem setu kada je imao prednost brejka, igrao je veoma hrabro, raznovrsno… Išao je po pobedu i zaslužio je“, rekao je Djoković.

Veseli će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela izmedju Italijana Paola Lorencija i Gaela Monfisa iz Francuske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar