U trendu

Djoković: Počastovan sam što me pominju u društvu najboljih

Prvi teniser sveta Novak Djoković izjavio je danas da je počastovan što se nalazi medju velikim imenima svetskog tenisa i što se sa šest trofeja na Otvorenom prvenstvu Australije izjednačio sa legendarnim Rojem Emersonom.

Djoković je danas osvojio svoj šesti trofej na Australijan openu pošto je u tri seta, 6:1, 7:5, 7:6, pobedio drugog igrača sveta Britanca Endija Marija i po broju trofeja u Melburnu izjednačio se sa Emersonom.

„Endi je veliki šampion, sjajna osoba i vrlo predana ovom sportu. Siguran sam da ćemo budućnosti imati još prilika da se borimo za ovaj trofej. Zahvalan sam mom timu, svaki put kada igramo grend slem jedinstven je osećaj, uslovi, svi moramo da dišemo kao jedan i svaki dan da radimo sa ciljem. Tri nedelje smo ovde i nadali smo se da ćemo podići trofej. Izuzetno sam počastovan što me pominju pored velikih imena ovog sporta. Ovo je velika privilegija, da izjednačim rekord Emersona od šest titula u Melburnu, jednog od najboljih igrača koji su igrali“, rekao je Djoković posle dodele trofeja.

Prvi igrač sveta je tako osvojio svoj 11. grend sem trofej i izjednačio se sa Bjornom Borgom i Rodom Lejverom. On je u Melburnu igrao u šest finala i svaki put je pobedio.

Djoković je pohvalio organizaciju prvog grend slem turnira u sezoni, rekavši da Australijan open sa pravom nazivaju „srećni“ slem, ali je i poželeo sreću Mariju, čija supruga bi uskoro trebalo da se porodi.

„Nadam se da će sve biti u redu na porodjaju i da ćete iskusiti neverovatan osećaj, kao što se desilo mojoj supruzi i meni“, rekao je on.

Mari je peti put igrao u finalu i nijednom nije uspeo da osvoji trofej u Melburnu, a od Djokovića je u finalima izgubio četvrti put.

„Osećam se kao da sam već bio ovde“, rekao je Mari kroz osmeh dok je primao trofej.

Mari je u drugom delu turnira igrao pod pristiskom, pošto čeka da mu se porodi supruga, ali i zbog toga što je njegovom tastu i treneru Ane Ivanović Najdželu Sirsu pozlilo, pa je morao da se vrati u Veliku Britaniju.

„Čestitam Novaku, šest trofeja na Australijan openu je neverovatan podvig, ali i sve ono što je uradio prošle godine. Bio je konstantan, sve čestitke njemu i njegovom timu. Hvala mom timu koji mi je pomogao da se pripremim za sve ovo. Ovo je bilo par teških nedelja za mene i van terena, hvala svima na podršci. Atmosfera na tribinama je bila sjajna, cenim što igram u ovakvoj atmosferi. Hvala i svim bivšim igračima što ste došli da gledate meč, sve ovo činite nama dodatno posebnim“, rekao je Mari a zatim je poslao poruku supruzi.

„Ti si bila prava legenda u poslednje dve nedelje, hvala na podršci. Biću na prvom letu do kuće“, dodao je drugi teniser sveta Mari.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar