U trendu

Djoković preko Manarina do trećeg kola Vimbldona

Najbolji teniser sveta Novak Djoković plasirao se danas u treće kolo Vimbldona, pošto je u drugom kolu pobedio Francuza Adrijana Manarina u tri seta 6:4, 6:3 i 7:6.

U njihovom prvom medjusobnom duelu Djoković je do trijumfa došao posle dva sata i sedam minuta igre.

Srpski teniser će se u trećem kolu Vimbldona sastati sa boljim iz duela izmedju Brazilca Tomaza Belučija i Amerikanca Sema Kverija.

Duel izmedju Djokovića i Manarina odigran je u dvoranskim uslovima, pošto je krov nad Centralnim terenom bio u funkciji zbog kiše u Londonu.

Manarino je nešto bolje počeo duel, odmah je stigao do brejk lopti, ali je prvi teniser sveta ipak uspeo da se konsoliduje, spasi dve vezane brejk lopte, te povede s 1:0 u gemovima.

Nastavak prvog seta nije doneo mnogo uzbudjenja. Djoković je u četvrtom gemu stigao do prve brejk lopte na meču, ali nije uspeo da oduzme servis 55. teniseru na ATP rang listi. U završnici seta došlo je do pada u igri Manarina, što je Djoković iskoristio, pa je do odlučujućeg brejka, za vodjstvo od 1:0 u setovima, stigao u 10. gemu.

Djoković je u istom ritmu nastavio i na početku drugog seta. Lako je osvojio svoj servis, a potom je pojačao pritisak na servis Francuza, te ranim brejkom poveo s 2:0.

Stečenu prednost brejka Djoković je sačuvao do kraja seta, pa je tako posle sat i šest minuta igre poveo sa 2:0 u setovima.

Na početku trećeg seta Djoković nije iskoristio šansu da oduzme servis rivalu, a potom se suočio s pet brejk lopti, ali ih Francuz nije iskoristio.

Do sedmog gema obojica igrača su bili sigurni na svoj servis, a onda je Djoković stigao do brejka i poveo sa 4:3. Kada se očekivalo da će srpski teniser bez problema privesti meč kraju, Francuz je napravio brejk, izjednačio na 5:5 i produžio meč.

Pobednik trećeg seta rešen je u taj-brejku, koji je Djoković dobio sa 7:5 i tako stigao do 30. uzastopne pobede na grend slem turnirima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar