U trendu

Djoković u četvrtfinalu posle velike borbe i pobede nad Simonom

Najbolji teniser sveta Novak Djoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas posle velike borbe savladao Francuza Žila Simona sa 6:3, 6:7, 6:4, 4:6, 6:3.

Djoković će u četvrtfinalu igrati sa sedmim nosiocem Keijem Nišikorijem, koji je ranije danas pobedio Žo-Vilfreda Congu u tri seta, 6:4, 6:2, 6:4.

Djoković je dobro počeo meč i već na prvom servisu rivala imao je dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio.

Nakon osvojenog servis gema, prvi igrač sveta došao je do brejka u četvrtom gemu i poveo 3:1, ali je onda počeo da redja neiznudjene greške, tako da je Simon uzvratio brejkom, a onda i izjednačio na svoj servis na 3:3.

Simon je potom imao četiri brejk lopte, ali je Djoković uspeo da odbrani svoj servis, a onda i da napravi brejk za vodjstvo 5:3, da bi na svom servisu iskoristio četvrtu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima.

Srpski teniser nije uspeo da se nametne ni u drugom setu. Obojica tenisera čuvala su svoj servis, a Djoković je u trećem imao tri brejk lopte, ali nije uspeo da oduzme protivniku servis.

Djoković je u devetom gemu imao čak šest brejk lopti, a u 11. još dve, ali nije uspeo da dodje do brejka. Osim toga, on je Simona „častio“ neiznudjenim greškama, tako da je meč otišao u taj-brejk.

Simon je u taj-brejku napravio tri mini-brejka, a Djoković je mnogo grešio, tako da je Francuz dobio taj deo igre 7:1.

Djoković je treći set počeo dobro. Iskoristio je svoj servis, napravio je brejk, a onda je osvojio gem na svoj servis i poveo sa 3:0. Tada se očekivalo da će prvi teniser sveta konačno ući u svoj ritam, ali se to nije desilo.

Prvo je Simon osvojio svoj servis gem, a onda je napravio brejk sa nulom, da bi na svom servisu izjednačio na 3:3 u gemovima. Djoković se tada mučio na svom servisu, a Simon je bio siguran, ali je Djoković napravio novi brejk u 10. gemu i osvojio set.

Srpski reprezentativac i dalje nije ličio na sebe u četvrtom setu, pošto je u tom delu igre napravio i 70. neiznudjenu grešku. Simon je u prva dva servisa Djokovića imao pet brejk lopti, ali nije uspeo da oduzme servis rivalu.

Djoković je imao samo jednu brejk šansu, u šestom gemu, ali nije uspeo da je iskoristi. U devetom gemu Srbin je poveo sa 30:0 u poenima, ali je ponovo zaredjao sa greškama, što je Francuz iskoristio i napravio prvi brejk u setu za vodjstvo od 5:4. Simon je potom odbranio svoj servis i iskoristio je svoju četvrtu set loptu za izjednačenje u setovima 2:2.

U prva tri gema odlučujućeg seta teniseri su bili sigurni na svoj servis. Tako je počeo i četvrti, Simon je poveo sa 40:0, ali se Djoković tada „probudio“, vezao je četiri poena i napravio brejk za prednost od 3:1.

Najbolji teniser sveta je potom osvojio dva gema, uz još jedan brejk, pa je u sedmom gemu petog seta servirao za meč. Medjutim, Simon je posle novih grešaka Djokovića smanjio na 5:2.

Djoković je potom na servis Simona propustio dve meč lopte i priliku da konačno završi meč, ali je u devetom gemu iskoristio prvu i tako se plasirao u četvrfinale posle nešto više od četiri i po sata igre i čak 100 neiznudjenih grešaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.