U trendu

Djoković u finalu Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se danas u finale Rolan Garosa u Parizu pošto je pobedio 15. tenisera sveta, Dominika Tima iz Austrije u tri seta, 6:2, 6:1, 6:4.

Djoković je za sat i 10 minuta poveo sa 2:0 u setovima, pošto je u oba seta napravio po dva brejka. Austrijanac je zaigrao bolje na početku trećeg seta i uz brejk u drugom gemu, poveo je sa 3:0.

Prvi teniser sveta je posle toga osvojio pet uzastopnih gemova i preokrenuo na 5:3. Tim je zatim osvojio gem na svoj servis, a isto je učinio i Djoković u 10. gemu i posle sat i 50 minuta plasirao se u finale.

Srpski teniser će u svom četvrtom finalu na Rolan Garosu, a za prvu titulu na tom turniru, igrati protiv pobednika duela branioca titule Švajcarca Stena Vavrinke i drugog igrača sveta Britanca Endija Mareja.

Djoković je do sada 33 puta igrao protiv Mareja i pobedio u 23 meča, dok je sa Vavrinkom igrao 23 puta i ostvario 19 pobeda.

Djoković je prva dva puta u finalu Rolan Garosa igrao protiv Španca Rafaela Nadala, 2012. i 2014. godine, a prošle godine protiv Vavrinke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.