U trendu

Djoković zadovoljan pobedom

Srpski teniser Novak Djoković rekao je danas da je zadovoljan što je odigrao ceo meč na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku i da se oseća dobro, posle masaže desnog lakta tokom duela osmine finala protiv Britanca Kajla Edmunda.

„Sjajan je osećaj odigrati ceo meč. Prvi ceo meč odigrao sam samo u prvom kolu a sada i u četvrtom, posle nekoliko čudnih rundi. Zaista mi je drago što sam se vratio, mislim da sam igrao visokim intenzitetom“, rekao je Djoković posle meča.

Djoković je u drugu nedelju poslednjeg grend slem turnira ušao sa pet sati i četiri minuta provedena na terenu, pošto su mu Čeh Jirži Veseli i Rus Mihael Južni predali mečeve drugog i trećeg kola.

Prvi teniser sveta plasirao se danas u četvrtfinale Ju Es opena pošto je posle nepuna dva sata pobedio 84. tenisera sveta Britanca Kajla Edmunda sa 6:2, 6:1, 6:4.

„Kajlu želim sve najbolje. Ima samo 21 godinu i igrao je svoj prvi meč na (terenu) ‘Artur Ešu’ i zaslužuje aplauze“, rekao je Djoković.

Srpski teniser je sredinom trećeg seta tražio pomoć fizioterapeuta, koji mu je izmasirao desni lakat.

„Osećam se zaista dobro, da budem iskren. Sve je u redu, bila mi je samo potrebna masaža. Želeo sam dobro da počnem meč. Naterao sam Kajla da radi naporno za svaki poen, želeo sam da ga ‘šetam’ po terenu“, naveo je Djoković.

Srpski teniser će u četvrtfinalu igrati protiv 11. tenisera sveta Francuza Žoa Vilfreda Conge.

Djoković se 10. godinu uzastopno plasirao u četvrtfinale Ju Es opena, a na poslednjih 30 grend slem turnira, on je na 29 stizao najmanje do četvrtfinala, a samo je ove godine na Vimbldonu eliminisan u trećem kolu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.