U trendu

Đorđević skratio spisak na 16 igrača

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je danas spisak sa 24 na 16 igrača koji će proći kompletne pripreme i konkurisati za učešće na olimpijskom kvalifikacionom turniru.

Dvanaest odabranih biće poznato pred turnir, dok će četvorica koja ne budu igrala u Beogradu ponovo biti sa timom i konkurisati za najboljih 12, ukoliko se Srbija plasira na Olimpijske igre u Riju, navodi se u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije.

Pripreme reprezentacije za učešće na kvalifikacionom turniru počinju 15. juna, kada će se igrači okupiti u beogradskom hotelu Kraun Plaza.

Kvalifikacioni turnir je na programu od 4. do 9. jula u Beogradskoj areni, a Srbija će igrati u Grupi A sa Portorikom i Angolom, dok su u B grupi Češka, Letonija i Japan.

Samo će pobednik turnira obezbediti plasman na Olimpijske igre 2016. u Riju.

Na spisku Đorđevića su:

Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Marko Gudurić (Crvena zvezda), Stefan Jović (Crvena zvezda), Marko Simonović (Crvena zvezda), Rade Zagorac (Mega Leks), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Milan Mačvan (Armani), Stefan Marković (Unikaha), Nemanja Nedović (Unikaha), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Miroslav Raduljica (Panatinaikos), Miloš Teodosić (CSKA), Nemanja Bjelica (Minesota), Nikola Jokić (Denver), Boban Marjanović (San Antonio).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.