U trendu

Djurić: Ostvarili smo cilj, ali daleko je finale

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Djurić rekla je danas da je njena ekipa ostvarila cilj plasmanom u drugu fazu Evropskog prvenstva, ali da je rano pričati o eventualnom plasmanu u finale, već da ekipa samo razmišlja o predstojećoj utakmici protiv domaćina turnira Švedske.

„Cilj smo ostvarili, ali moramo biti realni. Čujem i vidim komentare da idemo u finale. To je tako daleko, do takvog podviga se mora pobediti u mnogo teških utakmica. Razmišljamo samo o Švedjankama. Stalo nam je da odigramo kvalitetnu utakmicu. Protiv Slovenki smo imali veoma kvalitetan napad, postigli smo 36 golova, a koliko je Slovenija u stvari dobra reprezentacija, videlo se u njihovoj pobedi nad Švedskom. Sa Španijom smo imali dobru odbranu, iako je i napad bio dobar, uz odredjene padove“, rekla je Djurić za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Rukometašice Srbije ostvarile su obe pobede u Grupi A na Evropskom prvenstvu u Švedskoj i plasirale se u drugu fazu. Srbija je pobedila Sloveniju (36:34) i sinoć Španiju (25:23). U poslednjoj utakmici u grupi Srbija će sutra od 20.45 igrati protiv domaće selekcije.

„U četvrtak moramo da odigramo kvalitetno i napad i odbranu, ako mislimo da pobedimo Švedsku“, dodala je selektorka Srbije.

Švedska je na turniru izgubila od Slovenije sa 23:25.

„Sigurno je da im poraz nije prijao. Da li će ih on dići ili unazaditi, teško je reći. Poznavajući njihov mentalitet ne bi trebalo da ih poremeti. Sa druge strane, nema razloga ni da mi odigramo ispod nivoa. U pobedničkom smo pohodu i ako nam se pruži šansa, pokušaćemo da pobedimo pred 7.000 njihovih navijača. To će biti pravi izazov“, rekla je Djurić.

Srbija je obezbedila najmanje dva boda za drugu fazu takmičenja, ako pobedi Švedsku preneće četiri, a srednji bek reprezentacije Srbije Tamara Georgijev rekla je da se ekipa neće zadovoljiti postignutim.

„Čekaju nas Švedjanke, zašto da ne pobedimo. Verujem da možemo. Ne želimo da se zadovoljimo postignutim. Idemo dalje da se borimo. Ulazimo hrabro u meč sa domaćinom. Pobeda bi mnogo značila, bili bismo bliže velikim ostvarenjima“, rekla je ona.

Georgijev je dodala da njena ekipa mora da smanji broj tehničkih grešaka i da bude jača u odbrani.

„Poznajem Švedjanke, većina igra njih u Savehofu protiv koga sam igrala sa svojim Krimom. Leže nam skandinavske zemlje. Imamo šanse. One mnogo trče, igraju dobro kontru i polukontru, imaju Gulden, koju ćemo zaustaviti. Ako je zaustavimo, pobedićemo sigurno“, navela je ona.

Levi bek reprezentacije Srbije Marija Obradović rekla je da samopouzdanje u ekipi raste iz utakmice u utakmicu i da se lepo oseća kao debitant u timu.

„Moramo da ponovimo igru u odbrani. Tehničke greške i brzanje u napadu moramo da dovedemo u red. Završnica je bila problematična i ne bi smela da se ponovi. Švedska je kvalitetnija od Španije. Igraju Švedjanke lepši rukomet. Medjutim, posle pobede Slovenije nad domaćom ekipom, svi smo svesni da imamo šansu. Očekujem da pobedimo“, navela je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar