U trendu

Đokić: Srce i jedinstvo doneli titulu prvaka Evrope

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Vladimir Đokić izjavio je u Beogradu da je titula prvaka Evrope osvojena zahvaljujući pre svega timskoj igri.

Mladi košarkaši Srbije doputovali su sinoć iz Italije, dan nakon što su u finalu šampionata za igrače do 20 godina pobedili Španiju i završili takmičenje na impresivan način, s maksimalnim učinkom.

„Zahvalio bih predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Draganu Đilasu na svemu što je učionio za ovu reprezentaciju, kao i celom savezu na ukazanom poverenju. Momci su od prvog dana shatili sve naše zamisli, pokazali kvalitet i potencijal. Pre svega treba istaći veliko srce i jedinstvo kada je bilo najpotrebnije, ovaj uspeh je za Srbiju“, rekao je Đokić na konferenciji za medije.

On je dodao da svojim izabranicima želi da nastave ovakve uspehe i u seniorskim selekcijama.

„Oni su pre svega sjajni ljudi, pa onda igrači. Bilo je svega, ali istrajali smo i presrećni smo zbog velikog uspeha“, poručio je Đokić.

Predsednik KSS Đilas čestitao je celoj ekipi na osvojenom zlatu i blistavom uspehu.

„Ovaj uspeh mnogo znači celoj Srbiji. To je i veliki uspeh ljudi iz klubova u kojima igrate. Želim da zahvalim svim ljudima koji su nam pomogli i radili sa mlađim selekcijama, posebno Draganu Tarlaću i Dejanu Bodirogi. Naši mladi neće tražiti nacionalne penzije poput mladih fudbalera, jer verujemo da će osvojiti i seniorsko prvensto“, kazao je Đilas, dodajući kako očekuje da ovi momci napreduju iz godine u godinu.

„Nadam se da medaljama i sa seniorskom selekcijom. Pokazali ste da je ovo uspeh ekipe, imamo MVP ekipe, ali i sami ste rekli da je ovo timski uspeh“, zaključio je Đilas.

Najbolji igrač prvenstva (MVP) Marko Gudurić javno je zahvalio svim saigračima i stručnom štabu mlade državne reprezentacije.

„Ovo je rezultat timske igre, od prvog dana selektor je potencirao timsku igru. Zahvaljujući timu su i individualne nagrade za Nikolu Rebića i mene. Nikada ranije nismo bili kompletni i drago mi je što poslednju godinu u kojoj igramo zajedno privodimo na pravi način“, rekao je Gudurić.

U finalu kontinentalnog prvenstva u italijanskom gradu Linjanu Srbija je pobedila Španiju rezultatom 70:64.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.