U trendu

Đokić: Učinićemo sve što možemo da pobedimo Partizan

Trener košarkaša Metalca Vladimir Đokić rekao je danas da ima poverenje u svoje igrače, koji su izuzetno motivisani da započnu takmičenje u Jadranskoj ligi pobedom protiv Partizana.

„Mislim da smo uspeli da se oporavimo od povreda i da dostignemo nivo koji je potreban za početak prvenstva, veliki sam optimista da ćemo igrati dobro. Naš cilj je da svaku utakmicu odigramo dobro, motivisano, agresivno i željni pobede. Da li će to biti dovoljno da pobedimo Partizan, videćemo. Učinićemo sve što možemo i znamo“, rekao je Đokić.

Košarkaši Metalca sutra od 21 čas u Valjevu igraju protiv Partizana, utakmicu prvog kola Jadranske lige. Metalac u sezonu ulazi sa gotovo istim timom od prošle godine, dok je u Partizanu bilo velikih promena.

Crno-beli nisu nastavili saradnju sa trenerom Duškom Vujoševićem, koga je na klupi zamenio njegov dugogodišnji pomoćnik Petar Božić, a ekipu su napustili brojni igrači i u timu su uglavnom mlađi.

„Novi trener će sigurno uvesti nešto novo u Partizanovoj igri, to je za sada nepoznanica. Ali za nas je najvažnije, to sam i tražio od svojih igrača, da  pružimo maksimum i uradimo šta je do nas“, rekao je Đokić.
 
Košarkš Boris Bakić, koji se već nekoliko meseci oporavlja od operacije kolena, trenira sve jačim intenzitetom i naknadno će biti odlučeno kada će konkurisati za tim, dok sa iskusnim Nikolom Otaševićem još nije postignut dogovor o saradnji.

„Imamo dobar sastav, 12 do 14 kvalitetnih igrača koji konkurišu za tim. Nadam se da ćemo od starta biti na nivou koji je potreban u paklenom ritmu koji nas čeka na početku prvenstva. Svesni smo da će ove godine biti teže, dve ekipe ispadaju, biće žestoka borba do poslednjeg kola. Nema opuštanja, nema predaje“, rekao je Đokić.

Đokić je rekao i da je siguran da će dogovor sa upravom oko isplate zarada biti poštovan.

„Niko od igrača niti bilo ko iz stručnog štaba nikada nije doveo u pitanje isplate primanja u Metalcu. Svi smo svesni teške situacije, ali mislim da je Metalac i (vlasnik) Boško Đukanović stekao veliki autoritet među igračima i siguran sam da će svi dogovori biti poštovani“, rekao je on.

Plejmejker Metalca Stefan Pot rekao je da je prednost njegove ekipe uigranost igrača.

„Svi znamo kakvo je Partizan ime u srpskoj košarci, znamo da će doći sa ambicijama da pobedi u Valjevu. Dobro smo se spremali, mislim da smo uigraniji tim od njih, jer su oni doveli neka pojačanja pre par dana. Daćemo sve od sebe, idemo na pobedu“, rekao je Pot.

Košarkaš Metalca Marko Jošilo rekao je da utakmica sa Partizanom dolazi u pravom trenutku.

„Ako treba birati neki trenutak kad može da se igra sa Partizanom i kada Partizan može da se napadne, onda je to početak sezone. Ali, opet, to je Partizan i njihova najnovija pojačanja govore da nisu u baš toliko lošoj situaciji kao što se priča. Oni sigurno ne dolaze tek tako da odigraju ovde, oni dolaze da pobede. Takođe i mi želimo pobedu i ako budemo prikazali maksimum, možemo da se nadamo i bićemo joj bliže nego oni“, rekao je Jošilo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.