U trendu

Đoković izgubio set na putu do četvrtfinala Ju-Es Opena

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Ju-Es Opena, pošto je rano jutros u četiri seta pobedio Roberta Bautistu Aguta, 6:3, 4:6, 6:4, 6:3.

Đoković je odigrao svoj najteži meč i izgubio svoj prvi set na ovogodišnjem izdanju turnira. Protivnik u četvrtfinalu biće mu Felisijano Lopes, koji je pobedio Fabija Fonjinija.

Đoković nije bio na svom uobičajenom nivou protiv agresivnog Španca, protiv koga u prethodna dva susreta nije izgubio ni set. U današnjem meču je četiri puta gubio servis, uključujući i servis za meč.

Bautista Agut je igrao odlično i stalno je napadao svojim ravnim forhendom, što ga je dovelo do brejk lopte u sedmom gemu, ali je to Đoković sprečio asom.

Delovalo je da je srpski reprezentativac bio na sigurnom putu da dobije i drugi set, pošto je imao brejk viška, ali je Bautista Agut iskoristio obe svoje brejk šanse, i uz glasnu pomoć publike osvojio set. Đoković se tada toliko iznervirao da je na putu ka svojoj stolici zgazio na rezervni reket.

Nervoza je bila vidljiva i na početku trećeg seta, pošto je Đoković napravio dvostruku servis grešku u svom prvom gemu, ali se posle povratio brejkom, i taj jedan brejk mu je bio dovoljan da osvoji treći set.

Đoković je na početku četvrtog seta došao do brejka posle grešaka Bautiste Aguta, ali je Španac uzvratio brejkom za 2:2 u gemovima. To je naljutilo Srbina, koji je odmah potom uzvratio brejk, a onda je ubrzo napravio još jedan brejk, da bi posle toga izgubio svoj servis, samo da bi odmah napravio još jedan brejk i tako dobio set i meč.

Đoković je ovom pobedom 17. uzastopni put došao do četvrtfinala turnira, a na večnoj listi pobeda na grend slemovima pretekao je legendarnog Pita Samprasa, pošto sada ima 204 pobede na najvećim turnirima.

Felisijano Lopes je 18. nosilac, a Đoković ga je pobeđivao u svih pet prethodnih susreta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.