U trendu

Đoković konačno osvojio Rolan Garos!!!

Prvi teniser sveta Novak Đoković osvojio je prvu titulu na Rolan Garosu u karijeri, pošto je danas u finalu savladao Britanca Endija Mareja sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4.

Đokoviću se posrećilo da iz četvrtog finala u Parizu dođe do jedinog gren slema koji mu je nedostajao, a ukupno 12.

Ujedno, postao je tek drugi teniser koji je u istom trenutku vladao sa sva četiri najvrednija pehara (posle Dona Badža i Roda Lejvera) i ujedno tek osmi koji je sakupio sve gren slemove.

Novak je zadao novi težak udarac rivalu, povećao prednost u međusobnim duelima na 24:10, i zabeležio 13 trijumf u poslednjih 15 mečeva nad Marejom.

On je do titule na stadionu „Filip Šatrije“ došao posle preokreta u velikom stilu, pobedivši svetskog broja 2 dominantnom igrom nakon gubitka prvog seta i tri sata igre.

Đoković je kao iz snova otvorio duel, na servis Britanca osvojio je sva četiri poena i odmah došao do brejka, ali Marej nije klonuo i već u narednom gemu napravio je ri-brejk, a potom vezao još tri gema za 4:1 za prednost.

Stvari su se u potpunosti okrenule posle toga, Srbin je furiozno igrao i lako se vratio u igru prepustivši samo jedan gem u drugom setu.

Đoković nije želeo da se zaustavi na tome, pogađao je iz svih pozicija i vršio veliki pritisak prilikom servisa Mareja, što je rezultatiralo velikim brojem brejkova u korist Novaka, za preokret 2:1.

Đoković je igrao sa sve više samopouzdanja, na startu četvrtog seta napravio je brejk, ali je u osmom gemu na svoj servis propustio da reši meč.

Ipak, sve je ispravio u 10. gemu posle male drame i dve neiskorišćene meč lopte, ali je iz treće konačno razbio veliku barijeru zvanu Rolan Garos.

Otvoreno prvenstvo Francuske igralo se za nagradni fond od 32 miliona evra, a Đokoviću kao pobedniku pripada dva miliona evropskih novčanica.

Đoković: Osvajanje Rolan Garosa najveći trenutak u karijeri

Najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je danas da mu je osvajanje prve titule na Rolan Garosu verovatno najveći trenutak u karijeri.

Đoković je u svom četvrtom finalu u Parizu pobedio Britanca Endija Mareja sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 i došao do 12. trofeja na gren slemovima, prestignuvši legendarne Bjorna Borga i Roda Lejvera.

„Ovo je zaista verovatno i najveći trenutak u mojoj karijeri. Lepo je videti sunce posle deset dana kiše, ali i zadovljstvo videti svu ovu publiku u finalu. Nadam se da su svi uživali“, rekao je Đoković posle utakmice.

Srpski teniser dodao je za njega najvažnije da je konačno osetio slast pobede u Parizu.

„Moram reći da je za mene najvažnije da sam osetio nešto što čitavog života nisam osetio na Rolan Garosu. Jako važno za mene je i što sam iscrtao srce na terenu u Parizu i što sam došao do trofeja“, zaključio je Đoković.

Ujedno, Đoković je ušao u istoriju tenisa jer je ostvario najveći niz pobeda na gren slemovima, pošto mu je današnji trijumf čak 28. uzastopni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.