U trendu

Đoković plesom do trećeg kola Ju Es opena

Novak Đoković plasirao se danas u treće kolo Otvorenog teniskog prvenstva SAD, pošto je u Drugom kolu savladao Austrijanca Andreasa Hajder-Maurera sa 3:0, u setovima 6:4, 6:1, 6:2.

Đoković je do drugog trijumfa u isto toliko međusobnih okršaja s Austrijancem došao posle sat i 31 minuta igre.

U svom drugom meču na ovogodišnjem Ju Es openu Đoković je igrao veoma agresivno. Ipak, Austrijanac je sve do 10. gema prvog seta bio konkurentan, međutim, od trenutka kada je Đoković napravio prvi brejk i poveo sa 1:0 u setovima, Hajder-Maurer nije uspevao da se vrati u susret.

U drugom i trećem setu Đoković je po dva puta oduzimao servis rivalu koji je zabeležio ukupno 33 neiznuđene greške i samo sedam direktno osvojenih poena.

Đoković je upisao čak 27 vinera, nasrpam 19 neiznuđenih grešaka.

Posle meča u intervjuu na terenu jedno od pitanja bilo je da li je Đoković na tribinama prepoznao jednog navijača koji često prisustvuje mečevima, a teniser je odgovorio da ga je primetio.

Navijač je potom sišao s tribine i pridružio se Đokoviću na terenu i „đuskao“ s prvim teniserom sveta, što je publika pozdravila.

Đoković će se u Trećem kolu Ju Es opena sastati sa Italijanom Andreasom Sepijem.

Đoković: Boriću se za trofej i ove godine

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je zadovoljan je što nije proveo puno vremena na terenu u pobedi protiv Austrijanca Andreasa Hajdera Maurera u drugom kolu US Opena.

Đoković je u prvom setu bilo potrebno malo vremena da se zagreje – 6:4, da bi potom „ubacio u brzinu“ i sa 6:1, 6:2 pobedio Austrijanca i plasirao se u treće kolo.

„Sve u svemu, dobro je što nisam dugo ostao na terenu i što sam posao završio u tri seta“, rekao je Đoković kome je posle meča ostalo energije i da zapleše na terenu.

Đoković je u pohodu na svoju treću ovogodišnju gren slem titulu, ukupno devetu, a drugu na US openu.

On je četiri puta do sada na terenima Flešing Medousa gubio u finalu – 2007, 2010, 2012, 2013, a trofej je podigao 2011. godine.

„Zbog ovog ili onog razloga, nisam uspeo toliki broj puta da učinim taj završni korak“, rekao je Đoković.

On je naglasio da je u dosadašnjoj karijeri na US Openu pokazao najkonstantnije rezultate, u odnosu na sve ostale turnire na kojima je učestvovao.

„Od 2007. sam u svakom polufinalu US Opena. Ovdašnji uslovi mi pogoduju, osećam se dobro na terenu i igram dobar tenis i očigledno svake godine se trudim da dođem u poziciju da se borim za trrofej. Ni ova godina se ne razlikuje po tome od prethodnih“, rekao je Đoković, koga u sledećem kolu čeka Italijan Andreas Sepi, koji je bio bolji od RusaTejmuraža Gabašvilija sa 3:1 u setovima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.