U trendu

Đoković: Sve se u životu dešava sa razlogom

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da ne zvuči prepotentno ako kaže da u ovoj kalendarskoj godini može da dođe do „kalendarskog slema“.

Srbin je imali priliku da osvajanjem Vilmbldona i US Opena postane tek treći teniser u istoriji posle Dona Badža (1938) i Roda Lejvera (1962. i 1969) koji je kompletirao sva četiri gren slema u periodu od malo više od godinu dana.

„Ne bih da zvučim arogantno, ali mislim da sve u životu može da se postigne. Još uvek uživam u osvajanju Rolan Garosa i ovim trenucima. Ne znam da li ću uspeti da dođem do „kalendarnog slema“, ali takva mogućnost postoji“, rekao je Đoković novinarima u Parizu, a javlja agencija AFP.

Đoković je juče došao do prvog trofeja na Rolan Garosu trijumfom nad Britancem Endijem Marejom 3:6, 6:1, 6:2, 6:4, posle četvrtog finala u Parizu.

Novak ističe da su za njegove uspehe velike zasluge imaju Marej, Rodžer Federer i Rafael Nadal jer su ga naterali da sve više napreduje.

„Njih trojica su mi pomogla da postanem još bolji igrač i dostignem visine. Nadal i Federer bili su dominantni u sportu kada smo Endi i ja došli. U pocetku mi nije bilo drago da budem deo njihovog doba, ali sam kasnije sam shvatio da u životu sve dešava sa razlogom. Srećom, shvatio sam da moram da budem sve jači i da moram da prihvatim činjenicu da se takmičim sa ogromnim šampiona“, zaključio je Đoković.

Uz to, Đoković ima priliku da dođe i do čuvenog „zlatnog slema“, u slučaju da titulama na Vimbldonu i US Openu doda zlato sa Olimpijskih igara u Riju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.