U trendu

Đoković: Trud za svaki poen

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je morao da se potrudi za svaki poenu finalu i kazao je da je uvek privilegija igrati protiv Rodžera Federera.

„Uvek je velika privilegija igrati sa Rodžerom. Protiv njega, ovde – to je najveći izazov. On je mnogo uradio za naš sport i mnogi su se ugledali na njega. Rodžere, velika je čast igrati protiv tebe“, rekao je Đoković na terenu posle meča.

Federer je drugi set dobio u taj-brejku sa 12:10, a Đoković je tada propustio šest set lopti.

„Bio sam svestan da će Rodžer odigrati, kao i uvek, na svom najvišem nivou. Uvek vas tera da idete do kraja i zaradite svaki poen, pošto vam on neće ništa pokloniti. Ovo su mečevi za koje se trudite i radite celog života i maštate da budete na centralnom terenu sa ovim trofejom“, rekao je Đoković.

Njemu je ovo ukupno treći Vimbldon, koliko ih je osvajao i njegov trener Boris Beker.

„Popićemo večeras čašu piva ili čašu vina. Nismo se uvek razumevali. On je Nemac, ja Srbin, pa nam je trebalo vremena malo da pronađemo hemiju. On je mnogo doprineo ovom peharu, kao i ceo tim i ovo je i njihov trofej“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je ponovo, kao i svaki put kada je ovde pobeđivao, pojeo malo trave sa terena.

„Zaista je bila vrlo, vrlo ukusna. Ne znam sa čime ste je pripremali ove godine“, rekao je on uz osmeh.

Đoković je kasnije novinaru RTS-a rekao da neće ove godine slaviti trofej na balkonu skupštine Beograda.

„Možda su poslednja dva meseca najbolja u istoriji srpskog sporta, sa svim zlatima do sada. Zaista su se nizali neverovatni uspesi. Nadam se da sam i ja narodu doneo radost i veselje“, rekao je Đoković.

Rodžer Federer je dostojanstveno podneo poraz i čestitao je Đokoviću na trećem vimbldonskom trofeju.

„Odigrao je odlično danas, kao i cele godine, kao i prošle godine…Bio je bolji i čestitam mu na pobedi. Ja sam i dalje željan i motivisan i gladan trofeja. Hoću i dalje da igram ovakve mečeve, oni me ispunjavaju“, rekao je Federer posle meča.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.