U trendu

Đorđević: Čeka nas najvažniji meč na šampionatu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je predstojeća utakmica sa Češkom u četvrtfinalu najvažnija na Evropskom prvenstvu i dodao da očekuje izjednačen meč.

„Mislim da smo u dobrom psihofizičkom momentu. Momci su vedri i raspoloženi. Stalno spominjemo da je četvrtfinale najvažnije na šampionatu i jeste tako. Imamo protivnika za respekt, ali nemamo pravo da bilo šta drugo kažemo osim toga da je za poštovanje. Ne plašimo se i idemo na pobedu“, rekao je Đorđević novinarima u Lilu.

„Dosta iskustva imamo, znamo šta nas čeka… Nadam se da će to iskustvo preovladati na našu stranu. U ovim mečevima nema favorita, pogotovo ne na ovom prvenstvu. Biće ovo izjednačeno četvrtfinale“, dodao je on.

Srbija će se sutra u Lilu od 18.30 u četvrtfinalu Evrobasketa sastati sa Češkom.

„Fizički su izuzetno snažna ekipa. Imaju (Jana) Veselog, Tomasa Satoranskog, koji su dominantni, mogli bi i u NBA da budu dominantni na svojim pozicijama. Dobru su organizovani… Ne treba da razmišljamo o njima, već o našoj igri i o tome kako da nametnemo naš ritam“, rekao je Đorđević.  

Jedan od najboljih igrača Češke na EP bio je Jan Veseli, bivši košarkaš Partizana.

„Ne razmišljamo o tome šta on zna… On je odličan momak i odličan igrač, ali ne treba pričati o jednom igraču. Oni imaju tim, to je njihov tim. Zato su gde su… Ovo četvrtfinale je sjajan rezultat za njih, a na nama je da ih zaustavimo da ne odu dalje“, rekao je selektor Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar