U trendu

Đorđević: Marjanović ne želi da igra

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je iznenađen odlukama da Boban Marjanović i Nikola Milutinov ne igraju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju.

Marjanović je otkazao nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju posle isteka ugovora sa San Antonijom, a na isti potez odlučio se i centar Olimpijkosa. Naknadne pozive dobili su Stefan Birčević i Vladimir Štimac.

„Objavili prvobitni spisak od 24, a posle toga od 16 igrača, gde nismo imali indicije da će Milutinov i Maranoviće odustati. Tražio da dođu na sastanak, Milutinov je došao, ali Marjanović nije. Pre 20 dana je bio spreman, a nije se pojavio na razgovoru. Zatečen sam, iznenađen i nemam nikakav komentar“, rekao Đorđević na konferenciji za medije u hotelu „Kraun plaza“.

Sa reprezentacijom neće biti ni košarkaša Minesote Nemanje Bjelice zbog povrede.

„Sa Bjelicom sam se čuo pre tri dana. Problem se javio pre dve nedelje kada je tokom svog programa osetio problem u stopalu i odmah je obavestio nas u Savezu. On je bolje, na terapiji je i trenira, itekako je važan za tim i našu igru. Mislim da neće igrati kvalifikacioni turnir. Ukoliko izborimo prolaz na OI želimo da Bjelica bude 100 odsto spreman“.

Đorđević je izrazio zahvalnost državi i Savezu u finansijskom naporu da takmičenje bude u Beogradu.

„Želeo bih da tu veliku želju koju imamo i entuzijazam prenesemo na sve ljude, dobijemo zdrav vetar u leđa, koji bi da bi omogućio da se kvalifikujemo. Imperativ i opsesija su nam prve dve utakmice Portoriko i Angola. Dosta atipična situacija je pred nama, moramo da nađemo motivaciju i prevaziđemo sve probleme za samo 20 dana. Kada se obuče dres, igrači znaju da „kliknu“ i daju svom maksimum. Da li ćemo uspeti? Nadam se“.

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić ističe da mu je drago zbog novog okupljanja nacionalnog tima.

„Mislim da smo spremni, bez obzira što će biti teže da damo sve od sebe i da ispunimo snove. Imamo veliki problem zbog povrede Bjelice i nadam se da će se što pre pridružiti ekipi“, poručio je Teodosić.

Njegov zamenik Stefan Marković rekao je da je od velike važnosti plasman u OI.

„Imamo važan turnir ispred nas. Prošle godine nismo uspeli da se kvalifikujemo. Dobili smo zahvaljujući državi i Savezu priliku da igramo pred našim navijačima i nadam se da nećemo kiksnuti. Odmarao sam četiri meseca, željan sam košarke i uvek sam tu da pomognem“, zaključio je Marković.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre održaće se od 4. do 9. jula u Kombank areni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar