U trendu

Đorđević: Mislim da smo sve bolji

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorođević rekao je da je njegova ekipa zahvaljujući dobroj igri u odbrani danas pobedila Tursku na Evropskom prvenstvu, da će pokušati da se još popravi, ali da misli da je tim sve bolji.

„Obožavam kada mi igrači kažu da je bilo lako. Nama nije bilo lako. Bili smo fokusirani, svi su hteli da daju što više. Laki poeni su nam doneli mnogo toga, naročito u prvom poluvremenu. Turska je jaka ekipa reagovali su u trećoj četvrtini, ali smo ih mi sprečili da nas nadskaču. Još jedna pobeda, najvažnija do sada. Nadam se da ćemo nastaviti sa istom željom i koncetracijom“, rekao je Đorđević na novinarima posle utakmice.

Košarkaši Srbije pobedili su danas u Berlinu Tursku sa 91:72, u četvrtom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu i ostvarili četvrtu pobedu.

„Gledamo samo sebe. Tako je najprofesionalnije, borimo se sa svima. Videćemo šta će biti na ostalim utakmicama, to je možda naša mala prednost, što opušteni možemo da sačekamo rezultate. Pokušaćemo da se još više popravimo i mislim da smo sve bolji“, rekao je selektor.

On je naveo da je situacija u Grupi B interesantna, pošto „svako svakog može da pobedi“.

„Mi gledamo svoj tanjir. Gledamo gde možemo bolje. Iz svega toga proizilazi dobra igra. Rekao je i trener Turske Ergin Ataman, mnogo je teško igrati u ovom ritmu, a naročito u ovom terminu. Bez obzira, na kraju treba igrati najbolje što možeš“, rekao je Đorđević i dodao da je ekipa danas napravila 28 asistencija, „što je znak da želi da igra zajedno“.

Srpski seletor istakao je da je njegov tim odbranom pobedio Tursku.

„Apsolutno smo odbranom ovo uradili. Na ranijim utakmicama nismo ovako trčali, sada smo se rastrčali, ali ne možemo stalno da očekujemo da igramo ovako. Sve teži protivnici dolaze. Napad može da pobedi jednu utakmicu, ali odbrana osvaja turnir“, naveo je on.

„To su igrači prihvatili, od (Stefana) Markovića, pa do (Miroslava) Raduljice, (Ognjena) Kuzmića, (Nemanje) Nedovića. (Miloš) Teodosić je ta spona, kada to proradi teško nas je braniti. Došao je Raduljica do lakih poena, ali i nešto je sam dobio leđima. Dobra utakmica“, rekao je Đorđević.

Upitan da prokomentariše postupak španskog reprezentativca Nikole Mirotića koji je posle utakmice sa Italijom pocepao srpsku zastavu, Đorđević je rekao da je svako odgovoran za svo postupke.

„To je njegov problem. Svako je odgovoran za svoje postupke. Ne kažem da je on loš, znam ga dobar je. Napravio je grešku i on to razume“, rekao je on.

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić rekao je da je ekipa odigrala odlično, posebno u odbrani.

„Tako smo se i dogovorili. Zaustavili smo njihov pik end rol,  posebno Muhameda Alija. Iz toga smo izvukli dosta lakih poena. Kada smo uhvatili ritam bilo je lako. Na kraju smo pobedili 20 poena i to je odlično“, rekao je Kalinić.

Selektor Turske Ergin Ataman protestovao je zbog toga što je njegova ekipa igrala u terminu od 14.30.

„Mislim da posle jučerašnje utakmice istrošili previše energije. Danas smo igrali u ovo terminu i to mi nije jasno. Moram da protestujem. Juče smo završili u 20 časova, a danas igramo u ovom terminu. Tek što smo doručkovali jutros mi smo morali da krenemo u dvoranu. Nismo imali energije i nismo imali koncentraciju“, rekao je on.

„Srbija je naravno sjajna, Teodosić je bio izvanredan, prethodne tri utakmice je ubacio samo jednu ‘trojku’, a danas je krenuo sve da pogađa. Ubacili su nam 30 poena u prvoj četvrtini, pokušali smo da se oporavimo, ali nije bilo dovoljno energije za preokret“, dodao je Ataman.

Reprezentativac Turske Oguz Savaš rekao je da je Srbija jak protivnik.

„Nismo odigrali kao što smo očekivali, kasnije to nismo mogli da nadoknadimo. Imali smo jednu seriju, ali nismo dovoljno jaki, Srbija je izuzetno jaka i ja im čestitam na pobedi“, rekao je Savaš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.