U trendu

Đorđević: Opteretilo nas breme favorita, bronza je cilj tima

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je da je breme favorita opteretilo njegov tim u večerašnjoj utakmici koju je izgubio od Litvanije u polufinalu Evropskog prvenstva i dodao da je bronzana medalja cilj cele ekipe.

„Oni su ušli u duel onako kako smo mi igrali i pokazali kako treba da se igra na ovom nivou utakmice. Litvanija je ekipa… koja zna kako se igraju ovakve utakmice. Bila je jako teška utakmica za nas… Mislim da nismo najpametnije odigrali, tražeći stalno veliku trojku koja će da reši utakmicu u našu korist i tu smo probali mnogo ishitrenih trojki“, rekao je Đorđević novinarima u Lilu.

Litvanija je pobedila sa 67:64, a ovo je Srbiji bio prvi poraz na šampionatu.

„Jednostavno, igrati ovoliko dugo na ovom nivou nije lako za igrače. Litvanci su odigrali u velikom ritmu i u napadu i u odbrani i to je uticalo na našu igru. Na nama je da zaboravimo utakmicu, mislim, naravno da je nećemo zaboraviti, ali da se okrenemo sledećem protivniku Francuskoj i da odigramo najbolju moguću utakmicu i da uzmemo medalju“, rekao je Đorđević.

„Medalja je imperativ, cilj svih nas. Bronza na ovom takmičenju, kako smo igrali i šta smo pokazali, mislim da bi to bio dobar, dobar rezultat. Malo stoji žal za poslednjim loptama i situacijama u finišu…Vraćali smo se nekoliko puta, ali treba priznati da su Litvanci vodili veći deo utakmice i bili bolji od nas“, rekao je Đorđević.

Srbija je bila favorit u ovom meču.

„Mislim da nam je breme favorita otežalo posao. Još nismo mi u kontinuitetu dobrih rezultata da igrači to breme skinu s vrata, da to bude normalna stvar, da idemo na teren da tražimo pobedu jer smo bolji…još nismo taj sjaj poneli na najbolji način“, rekao je Đorđević.

„Šteta, idemo odavde uzdignuta čela. Mislim da smo napravili dobro takmičenje, koje još nije završeno“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.