U trendu

Đorđević: Ozbiljno pristupamo Islandu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da bi njegova ekipa trebalo maksimalno ozbiljno da pristupi utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva i dodao da je zadovoljan dosadašnjim učinkom na šampionatu, ali da ima još mesta za napredak.

„Kada je početak šampionata, kada je još uvek takmičenje u grupama, kada su svi sveži, onda ne postoji ekipa koja je favorit. Mi poštujemo svakog protivnika, pa tako i Island. Oni igraju ovde sa fenomenalnom podrškom navijača, poseduju timski duh, igraju tipičnu brzu košarku, svi im šutiraju za tri poena, a u odbrani su izuzetno pametni kod preuzimanja. Pokazali su kvalitet i karakter“, rekao je Đorđević novinarima u Berlinu.

„Stefanson je rekao (Stefanu) Markoviću da dolaze da nas pobede… Zbog toga nam se uključuje lampica i shvatamo ovaj meč kao dodatno upozorenje. Moramo najozbiljnije da priđemo utakmici, a ja ne sumnjam da će moji igrači to uraditi. Ne smemo da mislimo da će utakmica biti lagana“, dodao je on.

Srbija je u prva dva kola na Evrobasketu ostvarila dve pobede – protiv Španije i Nemačke, dok je Island dvaput poražen.

U Grupi B Evropskog prvenstva danas je slobodan dan, a Đorđević je rekao da ga ekipa koristi na najbolji mogući način za oporavak.

„Rezultatom sam zadovoljan, jer smo došli do nečega čemu smo težili… To je sve zasluga dobrog i napornog rada, zalaganja, kao i odličnim odnosom i pristupom prema igri. Nisam zadovoljan jer imamo dosta konceptualnih grešaka kod nekih igrača koje nam se pojavljuju i neomogućavaju da igramo odbranu kako smo je spremili… Tu se dosta trošimo.. To je sve stvar koncentracije. Moramo bolje“, rekao je Đorđević.

Srbija će se sutra od 14.30 u Berlinu sastati sa Islandom u utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.