U trendu

Dortmund pobedio Menhengladbah, Hofenhajm dobio Keln

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su danas na svom terenu Borusiju Menhenglabah sa 4:1, dok je Hofenhajm sa 4:0 trijumfovao protiv Kelna, u 13. kolu nemačke Bundeslige.

Borusija Menhengladbah je na gostovanju u Dortmundu povela golom Rafaela u šestom minutu, ali je domaćin do poluvremena uspeo da preokrene.

Izjednačenje Dortmundu doneo je Pjer-Emerik Obamejang već u sedmom minutu, da bi do preokreta stigao već u 15. pogotkom Lukaša Piščeka.

Borusija Dortmund je u drugom poluvremenu s dva gola potvrdila trijumf. Prvo je u 64. minutu Usman Dembele povisio na 3:1, da bi četiri minuta kasnije konačan rezultat postavio Obamejang svojim drugim golom.

Dortmund je napredovao na tabeli Bundeslige i sada zauzima peto mesto sa 24 boda, šest manje od vodećih Bajern Minhena i Lajpciga koji ima i utakmicu manje, dok je Borusija Menhengladbah 13. sa isto toliko bodova. 

Hofenhajm je pred svojim navijačima okončao seriju od tri uzastopna remija i tako zadržao priključak za vodećim ekipama u prvenstvu Nemačke.

Golove u pobedi nad Kelnom postigli su Sandro Vagner u osmom i 67. minutu, Džeremi Toljan u 39. i Mark Ut u 89.

Hofenhajm je četvrti sa 25 bodova, dok je Keln sedmi sa 22.

Bajer Leverkuzen na svom terenu nije uspeo da prekine seriju od dva uzastopna poraza, pošto su igrali nerešeno 1:1 sa Frajburgom.

Gosti su poveli golom Janika Haberera u 30. minutu, da bi izjednačenje Bajeru doneo Hakan Čalhanoglu u 60.

Bajer je u 88. minutu imao priliku da iz jedanaesterca dodje do pobede, ali ga Havijer Ernandes nije realizovao.

„Framaceuti“ zauzimaju deveto mesto sa 17 bodova, dok Frajburg ima jedan manje i zauzima 11. mesto.

Herta iz Berlina je posle preokreta na gostovanju pobedila Volfsburg sa 3:2, a gol za trijumf postigao je Salomon Kalu 91. iz jedanaesterca.

Prethodno je Volfsburg poveo golom Borhe Moje u 12. minutu, da bi Herta izjednačila u 16. preko Marvina Platenharta, ali je samo dva minuta kasnije domaćin ponovo stigao do prednosti, a strelac je bio Paul Seguin, a novo izjednačenje berlinskom timu doneo je Aleksandar Esvajn u 69. minutu.

Herta je treća na tabeli Bundeslige sa 27 bodova, dok je Volfsburg 15. sa 10.

Verder Bremen je pobedio Ingolštat sa 2:1 i tako prekinuo niz od pet utakmica bez trijumfa.

Golove za pobednički tim postigli su Maks Kruze u 24. i Fin Bartels u 76. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za goste bio Markus Sutner u 58.

Verder je ovim trijumfom „izbio“ na 14. mesto Bundeslige sa 11 bodova, dok je Ingolštat 17. sa šest.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar